Zoek
Zoek

Grote CDA-delegatie in Zuid-Berghuizen

Met het oog op de verkiezingen voor Provinciale Staten woensdag 15 maart bracht een grote CDA-delegatie zaterdagmiddag een bezoek aan Zuid-Berghuizen en huiskamer van de wijk Stakenboer. 
Bestuursleden Gerald Velthuis en Felix Nijland van Kansrijk Berghuizen vertelden over de opzet van hun organisatie, hoe de wijk ooit tot stand kwam, over initiatiefgroepen die aan het werk zijn en de pas geformeerde Denktank. Onder meer lijsttrekker Rick Brink uit Hardenberg luisterde geboeid naar hun verhaal. Het sloeg met name bij hem en de andere CDA’ers zoals wethouder Maaike Rödel uit Oldenzaal en provinciaal gedeputeerde Roy de Witte uit Manderveen goed aan. Een van de uitgangspunten van Brink, oud-minister van gehandicaptenzaken, is immers je niet blind te staren op beperkingen, maar juist denken in kansen. Dat slaat prima aan bij de denk- en werkwijze van Kansrijk Berghuizen.
Ook de plannen voor de kerklocatie, het veiliger maken van de Burgemeester Wallerstraat en het binnenhalen van een professionele wijkondersteuner vonden een aandachtig gehoor.

Foto: Frank Noordanus.