Zoeken
Zoeken

Grote oecumenische viering in Zuid-Berghuizen met veel optredens

Voor het eerst in jaren wordt zondag 23 juni weer een oecumenische viering in de open lucht gehouden. Niet op het winkelcentrum zoals voorheen, maar op de muziekkoepel in Park Stakenkamp. De viering, die om 12.00 uur begint en voor iedereen toegankelijk is,  wordt gevolgd door een middagprogramma met veel muziek, sport en culturele activiteiten.
Triple One.

Sinds jaren weer oecumenische viering, nu op muziekkoepel

Witte vredesduiven stijgen op in Berghuizen

Wim Olde Kalter van de geloofsgemeenschap Mariakerk zal iedereen welkom heten. Pastor Bernard Reerink van de St. Plechelmusparochie en dominee Gerco Veening van de Hofkerk komen even daarvoor met deelnemers van de Syrisch-Orthodoxe Simon Zeytekerk en de Fatih Moskee vanuit het parochiecentrum naar de muziekkoepel. Daar presenteren niet alleen de vier geloofsgemeenschappen zich in woorden en beelden, maar ook de Oekraïnse vluchtelingen die in Oldenzaal verblijven zullen dat doen. Namens hen treedt het Oekraïns Vrouwenensemble ‘Wir sund aus Ukraïne’ uit het Münsterland op. In Zuid-Berghuizen wonen momenteel zes Eritrese families. Uit hun kring voeren vrouwen in hun traditionele klederdracht een Eritrese dans op.
Het Oekraïnse Ensemble ‘Wir sind aus Ukraïne’ uit het Duitse Münsterland.
Het koor Triple One omlijst de oecumenische viering met enkele liederen, die te maken hebben met het gekozen thema: Ontmoeten, verbinden, samenwerken. Sneltekenaar Ellen van Boggelen legt de bijeenkomst bij de koepel vast in een tekening.  Haar gekozen onderwerp en thema zal zij met dominee Veening aan het eind van de viering delen en toelichten. Een woordvoerder van de Stichting Kansrijk Berghuizen en de muziekkoepel zegt heel blij te zijn met de spontane toezegging van de vier  geloofsgemeenschappen, die een kerk in de stad hebben. ‘De halve wereld vecht op dit moment met elkaar. Wij houden hier in Berghuizen een mooie viering, in verbondenheid en vriendschap met begrip, waardering en respect voor elkaar.’
Dat zal zich vooral uiten op het einde. Dan namelijk spreken alle geloofsgemeenschappen inclusief de Oekraïners en Eritreeërs in hun eigen taal een vredeswens uit. Bij de zegen die wordt uitgesproken door dominee Gerco Veening laten twee kinderen witte vredesduiven los, die vanuit Park Stakenkamp het luchtruim kiezen. 
Sneltekenares Ellen van Boggelen.