Zoek
Zoek

Hallo Berghuizen filmt in huiskamer van de sint

In Coronatijd is veel, zo niet alles anders. FC Berghuizen helpt als vanouds St. Nicolaas, maar dit jaar niet met bezoeken aan gezinnen, scholen en bedrijven. Nee, Hallo Berghuizen filmde zondagmiddag in Stakenboer, waar de Goedheiligman in zijn eigen gezellige huiskamer Coronaproof kinderen ontving.
Voor het eerst een filmpje, gemaakt met de apparatuur die we konden aanschaffen door een Buurtsubsidie en bijdragen van de ondernemers uit Zuid-Berghuizen. Bij Stakenboer vertelden Miranda Bruins en Huub Alink van de St. Nicolaascommissie dat FC Berghuizen met name het niet doorgaan van huisbezoeken ernstig zal voelen in de portemonnee. Omdat de Zomerfeesten ook al niet doorgingen, wordt gevreesd voor een contributieverhoging.
Toch houden de leden van de St. Nicolaascommissie maar ook Sinterklaas en zijn Pieten hoop op betere tijden. Kinderen uit Rossum zongen zondagmiddag voor de sint een prachtig lied. En natuurlijk waren er voor hen cadeautjes.
Klik op onderstaande link om het filmpje van Hallo Berghuizen te bekijken. Het is gemaakt door Theo Krabbe (camera en geluid), Koen Zomers (montage) en Felix Nijland (interviews).