Zoek
Zoek

Hoe mooi kan een bloemenlint zijn

‘In april hebben we samen met leerlingen van groep 5 van basisschool De Leemstee een bloemenlint gezaaid tussen de stoep en de sloten langs de Helmichstraat. In de laatste week van het schooljaar hebben we samen gekeken naar het resultaat.’ Vertelt Harry Roeloffzen, groencoördinator bij Kansrijk Berghuizen.
Bij de herinrichting en het groener en beleveningsvoller maken van de gazons rond de drie flats zijn meerdere partijen betrokken. Allereerst eigenaar WBO Wonen, de initiatiefgroep Groen Kansrijk Berghuizen, flatbewoners Frans Halsstraat, basisschool De Leemstee en groenleerlingen van het Twents Carmel College locatie Potskampstraat.
‘Het ziet er in één woord fantastisch uit’, aldus Harry Roeloffzen. ‘ Heel veel zaadjes zijn opgekomen. We zien: zonnebloem, melganzevoet, Inkarnaat klaver, tuingoudsbloem, korenbloem, tuinkaasjeskruid en nog veel meer mooie bloeiende planten. 
Het aangezicht van de flats vanaf de Helmichstraat is in mijn ogen echt een stuk beter geworden. In de winter gaan we nog knotwilgen planten langs de sloot. Dat hebben we in april al geprobeerd, maar door de droogte zijn de takken niet gaan wortelen. Er moet nog wel het een en ander gebeuren, maar het aanzicht is nu al de moeite waard.’