Search
Search

Subtiel samenspel onder een bewolkte hemel

Femke van den Bergh en Giordano Mor hebben zondag om 12.00 uur op de Oldenzaalse muziekkoepel een concert met uiterst subtiel samenspel op klarinet en trombone gegeven. En dat mede door de sombere weersvoorstelling voor een klein, maar tevreden publiek. 
Basklarinettiste Femke studeert nog aan het Conservatorium in Groningen. Giordano Mor heeft daar zijn studie trombone afgerond. Ze speelden beiden samen in ensembles en besloten met anderen muziek te comboneren voor deze eigenlijk zelden gehoorde combinatie van instrumenten. En: ze wilden dat mensen de muziekkoepels herontdekten en organiseerden daarom met een subsidie van de provincie Groningen een concerttoer langs inmiddels ruim 15 muziekkoepels in het noorden en oosten van het land. Zaterdagavond traden ze op in Markvelde bij Diepenheim en zondagavond, na het middagconcert in Oldenzaal, op de muziekkoepel in Musselkanaal. In Oldenzaal kregen ze voor hun concert vol variatie – onder meer muziek van The Beatles en Frank Sinatra – telkens een welgemeend applaus. 
 
Vanwege de minder gunstige weersverwachtingen voor de middag werd het concert overigens van 15.00 uur naar 12.00 uur verplaatst. En het bleef nagenoeg droog in dat uurtje.