Zoek
Zoek

Iedereen geniet van de kerstmarkt

Groep 4 in de rij. De kinderen doen het meteen. Hun juf bedankt Gerrit Siekmans, die de kinderen uitlaat door de zijdeur van Stakenboer. Ze hebben zojuist genoten van de Scrooge-voorstelling in de boerderij, onderdeel van een sfeervolle kerstmarkt.
Door het met sfeerverlichting versierde Park Stakenkamp naar het kleine theatertje in de boerderij. Dat moet voor ieder kind rond deze sfeervolle kersttijd een aangename bezigheid zijn. En evenzo de terugtocht richting school, voorzien van een traktatie. Nee, de jeugd had het zeker naar de zin woensdagmiddag en aan het begin van de avond.
Dinsdag al waren de vrijwilligers van Berghuizen in Beweging aan de slag om de omgeving van het Fun Court en de boerderij in te richten voor de kerstmarkt van Zuid-Berghuizen. Waar die vorig jaar niet of nauwelijks kon worden gehouden door de sneeuw, was dat nu wel anders. Het was ondanks wat te verwaarlozen druppeltjes aangenaam weer en dat maakte dat vooral iets na vier uur velen langs de kraampjes en standjes gingen.
Voor een hapje, een beker Glühwein, koffie in de boerderij, om naar de levende have te kijken, Scrooge bij te wonen of gewoon, om lekker even te slenteren, anderen te ontmoeten en op zijn mini-Berghuizens de kerstsfeer op te snuiven. De kerstmarkt zag er prima uit en lijkt elk jaar beter te worden. Tegen acht uur was het voorbij, maar niet voor de harde werkers, die toen alles nog weer moesten afbreken en opruimen. Zij verdienen een welgemeend woord van dank voor hun inzet!
 
De foto’s zijn gemaakt op de kerstmarkt van woensdag, maar er zijn twee foto’s – die met sneeuw – om te laten zien hoe het in 2017 was.