Zoek
Zoek

Is Sinterklaas gearresteerd?

De afgelopen dagen is Sinterklaas al meerdere keren gesignaleerd in onze wijk(krant), maar op de ochtend van zijn verjaardag was de eer aan basisschool De Leemstee om de goedheiligman te verwelkomen.
Op het schoolplein stond een grote groep leerlingen, leerkrachten en ouders vol spanning te wachten op de komst van de sint. Onder leiding van directeur Mijke Pleijhuis werden er alvast liedjes gezongen. Juf Anne-Wil en juf Elke zetten met hun leerlingen uit groep 6 spontaan een polonaise in.
 
Traditiegetrouw met een bijzonder vervoersmiddel zou hij zijn opwachting maken, maar het duurde dit jaar langer dan anders voor hij tevoorschijn kwam. In plaats daarvan rende er een aantal pieten het plein op. Duidelijk in de war, allemaal op zoek. De sint was onderweg kwijt geraakt. Geen idee waar hij gebleven kon zijn… totdat er in de verte ineens zwaailichten te zien waren en er een politiebusje het schoolplein op reed. ‘Is Sinterklaas gearresteerd?’ vroeg een bovenbouw leerling zich hardop af. Gelukkig stapte de sint zonder handboeien uit de bus en begroette hij de kinderen opgelucht. ‘Ik heb de verkeerde afslag genomen en oom agent heeft me een lift gegeven,’ was zijn verklaring.
´Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht,´ werd er gezongen toen de goedheiligman met zijn pieten het schoolgebouw in werd begeleid. Stralende kinderen achter hem aan, de kleintjes vrolijk uitgedost in pietenpakjes en met feesthoedjes op. Voorzien van naam, want dat is handig als de sint er in de klas eentje bij zich wil roepen.
 
In de hoek van het schoolplein bleven de drie moeders Esther, Ellen en Romy nog even vrolijk napraten, sporen van zwarte roetveegverf nog aan hun vingers. Wel veertig pieten hebben ze die ochtend in alle vroegte ‘onder handen genomen’. Allemaal met een missie richting verschillende scholen in Oldenzaal, Losser en Enschede. Het belooft weer een fraaie verjaardag en een heerlijk avondje te worden.