Zoek
Zoek

Jonge topvoetbalsters schitteren bij FC Berghuizen

Onder de naam International Girls TOP Tournament houdt het Twents Regioteam op de velden van FC Berghuizen een toernooi voor de meiden jeugdteams van profclubs. De aftrap van dit tweedaagse voetbal spektakel is donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag.

Eerste internationale meiden proftoernooi Twents Regioteam

‘Met de aanmeldingen liep het storm’

Het Twents Regioteam neemt regelmatig deel aan toernooien in het buitenland, waar betaalde voetbal organisaties meiden jeugdteams al vanaf de leeftijdscategorie onder 12 hebben. In Nederland is er weliswaar een groot aanbod van jeugdtoernooien voor jongens, maar voor meidenteams van profclubs is er nog een slag te slaan. Het Twents regioteam vond het tijd worden dit te veranderen en is er volgens voorzitter Ilona Loohuis trots op om met dit internationale meidentoernooi de primeur te hebben. 
 
‘Met de aanmeldingen liep het storm’, aldus Loohuis, ‘vanwege de veelvuldige deelname van het Twents Regioteam aan internationale proftoernooien zoals recentelijk in Duitsland, België, Frankrijk en Italië heeft dit team steeds meer internationale waardering verworven, dit mede dankzij haar goede prestaties. Zowel Nederlandse als buitenlandse clubs hebben zich dan ook al snel massaal aangemeld.’ Er zijn volgens Loohuis, tevens coördinator van het meidenvoetbal bij FC Berghuizen, meiden topteams te bewonderen uit Tsjechië, België, Frankrijk, Duitsland en niet te vergeten de teams uit eigen land zoals Ajax, Feyenoord, Ado Den Haag en PEC Zwolle. Natuurlijk mag in dit rijtje de lokale trots FC Twente, met wie het Twents Regioteam nauw samenwerkt in de jeugdopleiding, niet ontbreken. 
Het toernooi bestaat uit meerdere leeftijdscategorieën, variërend van de U12 tot en met de U17. Eén van de doelen is dat meiden van al deze leeftijden de ervaring kunnen beleven van een toptoernooi. Op de eerste dag vinden er poulewedstrijden plaats, waarna de teams op dag twee in nieuwe poules worden ingedeeld om tenslotte de finales te spelen. Met een deelnemersveld van maar liefst 48 teams is deze eerste editie van het International Girls TOP Tournament sterk bezet en staan er zelfs nog clubs op de standby-list. Het toernooi wordt gehouden vanwege het tienjarig jubileum van het Twents Regioteam. Ilona Loohuis: ‘Het belooft in alle opzichten een geweldige eerste editie te worden dankzij verrichte inspanning van de jubileum/toernooicommissie van het Twents Regioteam en de vele ouders, andere vrijwilligers en sponsoren.’
Het Twents Regioteam is een non commercieel meidenvoetbalplatform, waar voetbalsters uit de regio zich kosteloos aanvullend aan hun eigen verenigingsactiviteiten kunnen ontwikkelen en samen op een hoog niveau weerstand kunnen bieden aan profclubs. Publiek is van harte uitgenodigd om 9 en 10 mei het spektakel te aanschouwen. De entree bedraagt 5 euro voor volwassenen. Deze inkomsten komen geheel ten goede aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal in de regio.
 
Informatie: www.twentsregioteam.nl