Zoek
Zoek

Koninklijke onderscheiding voor Hennie Maartens

Zuid-Berghuizenaar Hennie Maartens is vrijdagmorgen in de Hofkerk door burgemeester Patrick Welman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Maartens kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn vele werkzaamheden voor de samenleving.
Hennie Maartens is onder meer fractievoorzitter van het CDA in Oldenzaal. Verder is hij voorzitter van de Wandel4Daagse, bestuurslid van de Stichting Kansrijk Berghuizen, zette hij destijds als voorzitter FC Berghuizen weer in het juiste spoor en maakte hij deel uit van het parochiebestuur van de H. Plechelmus. Met name zijn inzet voor mensen die het wat minder hebben en het feit dat hij zich beijvert voor gelijke kansen van mensen in deze hectische maatschappij werden benoemd. Binnen Kansrijk Berghuizen komt Hennie’s kennis van het wijkgericht werken die hij opdeed als jarenlange medewerker van de gemeente Enschede goed van pas.
 
Hennie’s echtgenote Hermien Maartens maakte het uitreiken van de onderscheiding van afstand mee. Zij verblijft op dit moment als begeleidster van een gezelschap in Lourdes.