Zoeken
Zoeken

Louis Nijland maakte foto’s voor Bingotocht Berghuizen

Amateurfotograaf Louis Nijland ging op verzoek van Oldenzaal Promotie een halve dag op pad. In zijn eigen wijk Zuid-Berghuizen en op het aanpalende landgoed Boerskotten schoot hij 30 tot 40 foto’s. Van 25 van zijn foto’s zijn fragmentjes afgedrukt op een bingokaart.
Louis Nijland met de bingokaart voor onze wijk.
Allemaal kleine stukjes uit een groter geheel, zodat er gepuzzeld moet worden om te ontdekken waar ze zich bevinden. ‘En gewandeld’, vertelt Louis Nijland, ‘want het is de bedoeling dat je al wandelend op zoek gaat naar de plekken waar de foto’s zijn gemaakt. Leuk voor een familiedag om je eigen wijk te ontdekken of voor anderen om eens op onderzoek uit te gaan in Zuid-Berghuizen of een van de vier andere stadsdelen in Oldenzaal. Tijdens het wandelen ga je op zoek naar voorwerpen, fotofragmenten of borden. Vind je ze allemaal en heb je de kaart vol, is de opdracht voltooid.’ Oldenzaal Promotie heeft voor zowel de binnenstad als de wijken een fotograaf op pad gestuurd.
 
Ze kregen een aantal foto-opdrachten mee, maar Louis Nijland schoot zelf ook wat fragmenten van bekende of minder bekende objecten, die hij tijdens zijn tocht door Zuid-Berghuizen tegenkwam. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat hij een glas-in-loodraam heeft gefotografeerd, waarbij dan het gebouw waarin dat raam zich bevindt moet worden gevonden. Oldenzaal Promotie heeft het project de Oldenzaalse Bingotocht genoemd. 
 
Al wandelend is het dus speuren geblazen en wie alle bingotochten in de loop der tijd aflegt ontdekt op een heel andere manier zijn of haar stad. De Bingotocht voor Zuid-Berghuizen is net als de kaarten voor de andere stadsdelen gratis af te halen in het kantoor van Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat. Ga op pad, samen met je gezin of vriendengroep of met je partner en bekijk de omgeving eens met hele andere ogen.