Zoek
Zoek

Mooie werkochtend en de hortensia’s zijn gekopt

Met een mooi zonnetje onder een strakblauwe hemel hebben kundige vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. zaterdagmorgen in samenwerking met Kansrijk Berghuizen de hortensia’s bij boerderij Stakenboer gekopt. Een verslag met foto’s van IVN’er Wilbert Kallenberg.
2040
Oldenzaal gaat de stadsvisie vernieuwen. En dat wordt dan Stadsvisie 2040. Je gedachten dwalen af naar dat jaar. Dan ben ik (deo volente) . . . jaar. Ach, laten we het daar niet over hebben.
Bij het aandachtspunt “Kwalitatieve Leefomgeving” wordt als eerste “Groen” genoemd. Zou er in 2040 nog een werkgroep Landschapsbeheer zijn? En zou die dan ook nog een (bescheiden) bijdrage leveren aan de “Kwalitatieve Leefomgeving” van Park Stakenkamp? Dan is enige verjonging wel zeer wenselijk. Gelukkig kondigde zo’n verjonging zich op deze zaterdag al aan: Gijs van harte welkom! Vol energie ging hij (en gingen wij) aan de slag. Maar niet dan nadat wij Fokke op zijn verjaardag hadden toegezongen.
In de Vlinderhof was dit keer niet veel werk na de intensieve aanpak vorig jaar. Wij stortten ons nu op de hortensia’s. Nu nog onder de sneeuw verscholen, maar straks in zomerse bloei. Als de bijen, vlinders en hommels tegen die tijd over de bloemenzee zwermen, dein dan in gedachten met hen mee en laat je betoveren door kleur en geur.
Terug op aarde genoten we van de als altijd weer prima verzorging door Kansrijk Berghuizen na deze Natuurwerkochtend in het kader van NLdoet! Ondertussen waren we niet de enige IVN-ers die actief waren in Park Stakenkamp. In de boerderij Stakenboer vond de stagemarkt plaats van de natuurgidsenopleiding. Zo wordt ook op deze prachtige manier met veel inzet van IVN-ers aan de toekomst gewerkt.
Na de werkzaamheden in Park Stakenkamp stegen we nogmaals op, dit keer in de Stadstuin, waar nog wat snoeiwerk aan de bomen in de hogere regionen werd verricht. Hiermee sloten we op passende wijze ons seizoen van Natuurwerkochtenden af met veel dank aan die enthousiaste groep van vrijwilligers die werk en gezelligheid zo geweldig mooi weten te combineren. Of om de woorden van Mariska (die er helaas vandaag niet bij kon zijn: van 
harte beterschap Mariska!) te lenen: ons topteam!

Wilbert Kallenberg