Zoek
Zoek

Stagemarkt Natuurgidsenopleiding IVN in Stakenboer

Voor natuurgidsen in opleiding van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. was er zaterdag een stagemarkt in boerderij Stakenboer in Zuid-Berghuizen. In januari van dit jaar is deze opleiding, die 1½ jaar duurt, begonnen. 
De opleiding is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve natuuractiviteiten. Iedere cursist moet een snuffelstage en een stage lopen. 
Tijdens de stagemarkt kregen de cursisten informatie welke werkgroepen er zijn en wat ze doen. Na de stagemarkt maakten de cursisten een keuze bij welke werkgroep hij of zij een snuffelstage en stage wil gaan lopen. ‘Kennis maken met het IVN kun je het beste doen door daadwerkelijk deel te nemen aan activiteiten van een aantal werkgroepen’, vertelde IVN’er Harry Roeloffzen.
De 25 cursisten hebben op de deel van Stakenboer een goed beeld gekregen van de vele en gevarieerde activiteiten van het IVN, dat de thuishaven heeft in de boerderij in hartje Berghuizen. Met de IVN’ers die buiten de hortensia’s snoeiden, de cursisten en werkgroepleden binnen en de groen gekleurde CDA-karavaan was in Stakenboer sprake van een echte groene zaterdag. Rimon Yohanna van Impuls en de vrijwilligers Gerard ten Voorde en Marcel Siemerink verzorgden alle deelnemers en bezoekers uitstekend met koffie, thee en broodjes.  

Tekst: Harry Roeloffzen. Foto’s: Mariska Damink.