Zoek
Zoek

Over Boerskotten met IVN-gids

In de week na de onthulling van het wandelpaneel in Park Stakenkamp (zondag 30 juni) neemt IVN-natuurgids Gerrit Ruiter u graag mee op pad. Een unieke kans om met deskundige uitleg de groene rand van Zuid-Berghuizen nog beter te leren kennen.
Gerrit Ruiter vertrekt dinsdagavond 2 juli om 19.00 uur bij boerderij Stakenboer en volgt dan met een groep van maximaal 20 mensen de rode route van 2,7 kilometer door onder meer de vlinderhof en Het Hoge Venterink. Om 18.45 uur verzamelen. Dit is een van de twee welzijnsommetjes Zuid-Berghuizen. ‘De natuur komt aan bod maar ook hoe natuur kan bijdragen aan de gezondheid’, vertelt Gerrit, ‘ze heten niet voor niets welzijnsommetjes. De uitgezette wandeling is dan ook zeker interessant voor zorgverleners in de eerste lijn en welzijnswerkers, die de welzijnsommetjes en de oefeningen onderweg als een soort van groen recept willen leren kennen.’
Gerrit hoopt op geïnteresseerde wandelaars, die deze korte route met gemak kunnen afleggen. Bij terugkomst is er in boerderij Stakenboer gelegenheid voor een kop koffie of thee.
Woensdagavond 3 juli volgt Gerrit met de wandelaars die zich aangemeld hebben de blauwe route van 5,7 kilometer over Boerskotten. Opnieuw om 18.45 uur verzamelen bij boerderij Stakenboer. Aan beide wandelingen zijn overigens geen kosten verbonden. De Boerskottenroute is tevens beschikbaar in de nieuwe IVN route app. De app is gratis te downloaden voor Android en iPhone. 
Gerrit: ‘In deze app zijn op dit moment zeven wandelingen in en rond Oldenzaal beschikbaar. In heel Nederland zijn dat er meer dan 120. Naast de routes geeft de app ook veel informatie over de natuur en de cultuur van het gebied. Zo heb je de gids altijd bij de hand.’
Tijdens de wandeling geeft Gerrit meer informatie over het gebruiken van de nieuwe IVN route app. Het is echter helemaal niet nodig om de route app te gebruiken omdat de route ook prima is bewegwijzerd met blauwe pijlen. ‘We zullen de informatie zoals die in de route app staat steeds voorlezen, zodat iedereen kan genieten van deze prachtige wandeling met een bijzondere natuur en cultuur’, aldus Gerrit.
Meer informatie over beide routes is te lezen op de website van IVN Oldenzaal-Losser e.o.
 
https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo/activiteiten/welzijns-ommetjes
 
In verband met beperkte deelname (max. 20 personen per wandeling) wel graag even aanmelden via onderstaand mailadres onder vermelding van de volgende gegevens:
Naam, e-mailadres en het aantal personen.
 
gerrit.ruiter@grandiooz.nl
 
Nog meer informatie:
 
IVN Oldenzaal Losser e.o.
IVN routes
Welzijn op groen recept
 

Tekst: Felix