Zoek
Zoek

Overleg podium en Funcourt

Er komt bestuurlijk overleg tussen de gemeente en WBO Wonen inzake de afbouw van het podium in Park Stakenkamp en de toekomst van het Funcourt.
Die toezegging is recent gedaan tijdens een overleg in het stadhuis tussen een delegatie van Kansrijk Berghuizen en de wethouders Rob Christenhusz en Manouska Molema. Overleg op een hoog bestuurlijk niveau leidt mogelijk tot oplossingsrichtingen, nu WBO ondanks toezeggingen van de vorige directie het podium niet wil afbouwen en heeft laten weten het Funcourt te willen overdragen aan de gemeente. Terwijl WBO voor het Funcourt volgens contract onderhoudsplichtig is tot 2021.
 
De beide wethouders willen evenals Kansrijk Berghuizen zowel het podium als het Funcourt behouden als kansrijke, waardevolle mogelijkheden Park Stakenkamp met een grote variatie aan activiteiten zoveel mogelijk te benutten. De elementen voor het podium werden gebouwd in 2013 toen in Oldenzaal de nationale metsel- en voegwedstrijden werden gehouden. Het podium zou blankhouten zitbanken krijgen tussen de stenen elementen en uiteindelijk een muziekpodium kunnen worden.
 
Architect John Velthuis tekende destijds het ontwerp voor de muziekkoepel. Wijkbewoner Albert Huttenhuis tekende nadien nog een eenvoudiger, goedkopere versie. Van de plannen het podium af te bouwen is tot nu toe niets gekomen. Maar zowel bij Kansrijk Berghuizen als bij de gemeente, zo lieten de wethouders weten, bestaat de drive het podium toch af te bouwen.