Zoek
Zoek

Peerke Donders

Bak je eigen broodje boven een lekker warm vuurtje terwijl de maan hoog aan de hemel staat. Het kan bij de scoutinggroep Peerke Donders.
Een groepsavond van de Peerke Dondersgroep in Stakenboer. Er is overal activiteit. Op de grote deel, in de ontmoetingsruimte en buiten niet ver van de oude waterput. Kinderen in hun scoutingpak houden voorzichtig hun broodje boven het vuur. De hoofden iets achteruit, want het gloeit boven de ijzeren vuurbak behoorlijk. Hier zijn kinderen samen en beleven ze hun avontuur. Beter dan een avondje languit voor de televisie toch? De welpen en scouts hebben voor dit jaar alweer verschillende leuke en uitdagende activiteiten op het programma staan. Zoals de bekende kampen, klimmen, klauteren, GPS-puzzeltochtjes en uitstapjes en leerzame excursies. Het is duidelijk: in de wereld van de scouts worden niet alleen avonturen beleefd, het is nog eens leerzaam ook.
 
Peerke Donders maakt graag nog meer kinderen enthousiast. ‘Kinderen mogen gerust komen kijken bij een van onze speltakken’, vertelt leidster bij de welpen Anouschka Oude Hartman, ‘we hebben binnen onze vereniging nog plekken vrij voor zowel jeugdleden als leiding.’ De blokhut is dus al vele jaren boerderij Stakenboer in Park Stakenkamp in Zuid-Berghuizen.
De scouts hebben groep, zoals dat zo mooi heet, op de maandagavond van 19.00-20.30 uur voor jongens en meiden van 10 tot en met 15 jaar.
 
De andere activiteiten zijn:
 
Welpen op vrijdagavond van 18.30-20.00 uur voor jongens en meiden van 5 tot en met 10 jaar.
Explorers (deze groep regelt de meeste activiteiten zelf) op maandagavond van 19.00-20.30 uur voor jongens en meiden van 15 tot en met 18 jaar.
 
Informatie: info@scouting-peerkedonders.nl
http://www.scouting-peerkedonders.nl
http://www.facebook.com/scoutingpeerkedonders