Zoek
Zoek

Plantenbakken voor gebouw Breedwijs

Leerlingen uit groep 5b van basisschool De Leemstee hebben de plantenbakken voor het gebouw van Breedwijs samen met twee vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o gevuld met bloemen.
Zes plantenbakken zijn gevuld met afrikaantjes, lobelia’s en lavendel.  De oranje en blauwe kleuren van deze bloemen passen heel goed bij de kleuren blauw en oranje van het gebouw. De eenjarige planten zijn geschonken door kwekerij Uit het Broek. De bakken zijn aangeschaft door Impuls en worden onderhouden door leerlingen uit groep 5a en 5b met het IVN. In één bak is op dit moment, uitgezonderd de pootaarde, niets te zien. Deze bak is ingezaaid met wild bloemenzaad en over een aantal weken zal dat leiden tot een mooie bloemenpracht.
Het IVN en de leerlingen van groep 5a en 5b zijn al een aantal maanden bezig om in het park en rond de school voorzieningen te maken zoals insectenhotels, die ervoor zorgen dat de insecten het goed hebben op deze plek in Zuid-Berghuizen.  Daarnaast is het zorgen voor voldoende bloemen voor veel insecten zoals de bijen belangrijk. De plantenbakken, de wilde bloemen in de border voor het gebouw, de insectenhotels, de vlinderhof in het park met al zijn nu al bloeiende bloemen, dragen allemaal bij aan een goed leefklimaat voor veel verschillende soorten insecten en ook voor ons mensen. En de mooie kleuren van de bloemen dragen er zeker toe bij dat de gebruikers van Breedwijs met een glimlach naar binnen gaan.