Zoek
Zoek

Politie heeft beelden brandstichters

Twee knapen hebben woensdagmiddag rond kwart over twee brand gesticht in de container voor plastic afval achter het winkelcentrum. Mogelijk hebben ze vuurwerk gebruikt. Ze sloegen met twee andere jongens op de vlucht, maar ze werden door iemand ter plekke vol op de foto gezet.
De persoon in kwestie zag het gebeuren en handelde kordaat door meteen de mobiel te pakken. De jongens zijn in de leeftijd van 9-12 jaar. Ze gingen er meteen tussenuit. De getuige belde zowel de brandweer als de politie. De brandweer was snel ter plaatse en neemt net als de politie de brandstichting hoog op. Alle beelden en verdere informatie die de getuige had zijn ter beschikking gesteld  aan de politie. Deze persoon, die zeer attent optrad, twijfelt er dan ook geen moment aan dat de daders worden gepakt. De getuige slingerde bij de agenten cameratoezicht aan bij het milieueiland, waar het de afgelopen maanden door bijstortingen net als ruim anderhalf jaar geleden weer regelmatig een puinhoop was.
 
De gemeente stuurde destijds een brief over de overlast rond in de wijk en ruimde de troep regelmatig op. Cameratoezicht werd toen als laatste mogelijkheid geopperd.

Tegen de avond werd duidelijk dat de politie bij de jongens aan de deur is geweest. Ze worden doorverwezen naar het bureau halt.