Zoek
Zoek

Powervrouwen in de bloemetjes gezet

Ze zijn al 90 jaar of worden het zeer binnenkort. Vier powervrouwen gymmen onder leiding van eerst Fons ter Keurs en tegenwoordig fysiotherapeute Haydi Bodde-Wolbert al zo’n 40 jaar bij Fysiopraktijk Berghuizen. Dinsdagmorgen werden ze vanwege hun prestaties op hoge leeftijd in het zonnetje gezet en kregen ze een grote bos kleurige bloemen.
V.l.n.r. Annie Haarman, Truus Teggeler, Miets Haafkes en fysiotherapeute Haydi Bodde-Wolbert.
Wat leeftijd? Dat boeit niet, is nog steeds het parool van Annie Haarman, Miets Haafkes, Truus Teggeler en Wil te Brake. Zij houden zich gezond door elke dinsdagmorgen even de beentjes van de vloer te lichten en ze durven het zelfs aan op een grote, blauwe niet al te harde bal te gaan zitten. Voor de balans. Maar soms speelt hun hoge leeftijd toch even op. Truus kijkt deze morgen vanwege wat fysieke probleempjes toe vanaf de kant. En Wil is er niet. Zij kwam kort geleden helaas ten val en revalideert nu in Gereia.
Desondanks hebben de vrouwen in hun groep, die ruim een keer zo groot is als zij met hun vieren, veel plezier. Ze doen niet alleen hun best bij de oefeningen maar genieten ook van het contact met andere senioren, die lang geleden bij de praktijk begonnen met wekelijkse gymoefeningen. Fysiotherapeute Haydi, ooit een begenadigd voetbalster bij de vrouwen van FC Berghuizen, werkt al 25 jaar met de groep. Elke week met veel plezier en voldoening.