Zoek
Zoek

Scouts maken film voor eigen gebouw

Scouting Peerke Donders wil het liefst een eigen onderkomen. Een eigen plek met meer speelmogelijkheden. Een promotiefilmpje levert hopelijk geld op voor dit doel.

Filmopnames om geld binnen te halen

Scouts willen eigen plek met speelmogelijkheden
 
Welpen, scouts en leiding van Peerke Donders hebben zondag 15 april aan de rand van Zuid Berghuizen filmopnames gemaakt. Een promotiefilmpje voor de Rabo Clubkas Campagne, die dit jaar voor het eerst ook in de regio Twente Oost wordt gehouden. Er doen ruim 250 verenigingen en stichtingen aan mee. Niet de bank, maar de klanten bepalen waar een financiële bijdrage voor het realiseren van de clubdoelen naar toe gaat.
 
Scouting Peerke Donders huurt op de groepsavonden boerderij Stakenboer. De prachtig gerenoveerde boerderij ligt midden in het park en is van alle gemakken voorzien. ‘Het pand heeft na de verbouwing echter een andere uitstraling gekregen, waardoor het minder als een scoutinggebouw voelt’, aldus bestuurslid Anouk Engelbertink. ‘We hebben een eigen plek met meer speelmogelijkheden nodig, die we naar scoutingmaatstaven kunnen inrichten. Waar we zowel binnen als buiten scoutingactiviteiten kunnen ontplooien en al onze spullen kunnen opslaan. Nu moet na afloop alles worden opgeborgen in de ons toegewezen kasten’.
 
En dus toog een grote groep enthousiaste kinderen, jongeren en leiding naar drie verschillende locaties in het bos bij ’t Hoge Venterink, aan de Hinmanweg en bij het kantoorgebouw van de Rabobank. Student Communicatie en Multimedia Design Dave Mulder maakte daar filmopnames, die een goede indruk geven van de buitenactiviteiten die bij de scouting worden ondernomen. Ook wordt in het filmpje door de leden uitgelegd waar het geldbedrag voor zou kunnen worden gebruikt.
 
De Rabo Clubkas Campagne geeft clubs de mogelijkheid om zichzelf te promoten. Extra inspanningen kunnen worden beloond met een originaliteitsprijs van € 250,- extra bovenop de reguliere bijdrage. Tijdens de finaleavond op 4 juni worden de bedragen voor de winnende deelnemers bekend gemaakt.
 
Er zijn binnen de club al veel ideeën voor een betere locatie, maar nog weinig concrete opties. Het bestuur is zich met netwerkpartners aan het oriënteren op de mogelijkheden. ‘Daar hebben we de gemeente Oldenzaal hard bij nodig, maar ook hulp van particuliere partijen. We roepen mensen op met ons van gedachten te wisselen’, aldus Anouk Engelbertink. Een financiële impuls vanuit de Rabobank komt daarbij als geroepen.
 
Scouting Peerke Donders bestaat momenteel uit ongeveer 70 leden. De vereniging staat volgens de leiding middenin de Oldenzaalse samenleving. Scouting biedt ervaringen die een leven lang mee gaan. Nieuwe leden, leiding en ondersteuners zijn van harte welkom.
 
Rabobankklanten vanaf twaalf jaar ontvangen een persoonlijke stemcode, waarmee drie stemmen mogen worden uitgebracht. Van 1 tot en met 21 mei kan er op Scouting Peerke Donders worden gestemd via de volgende link:
 
https://www.rabobank.nl/lokale-bank/twente-oost/rabo-clubkas-campagne
Tijdens de Finaleavond op 4 juni worden de bedragen van de deelnemers bekend gemaakt.
Klik op de video hieronder om het gemaakte filmpje te bekijken. 

Tekst geschreven door: Charon Golbach-Olde Riekerink