Zoek
Zoek

Senioren en Yvonne vervangen scholieren

Tot half september hebben de groenleerlingen van het Twents Carmel College Potskampstraat en hun docent Hubert Rickhoff vakantie. Vanuit Kansrijk neemt een groepje in de vakantie daarom het tuinonderhoud rond Stakenboer waar: senioren die hulp krijgen van wijkbewoonster Yvonne Zomers.
Planten die in de zomer twee tot drie keer terugkomen werden afgeknipt, distels werden uit de bloeiende tuin getrokken, er werd geharkt, geveegd en met de bladblazer werd op het laatst het terras rond de boerderij schoongeblazen. Voor de werkers hadden vrijwilligers Maria Schieving en Marcel Siemerink niet alleen koffie, maar ook een glaasje ranja met ijsblokjes.
De tuin rond de boerderij is eigendom van de gemeente. Het onderhoud is destijds, nadat WBO Wonen van de minister moest stoppen met de exploitatie van Stakenboer, in overleg neergelegd bij Kansrijk. Wij nodigen u uit eens een keer rond de boerderij te wandelen en de plantenpracht te bekijken. Het is de moeite waard, zeker nu de droogte nog niet volledig heeft toegeslagen.