Zoek
Zoek

Koor Impulsief sluit seizoen af

Het koor Impulsief sloot het seizoen af in en om boerderij Stakenboer, met zijn prachtige, fleurige tuin midden in het groen.
Het koor, dat elke maandagochtend repeteert van 9.30 uur tot 11.00 uur in Breedwijs, bestaat uit 50 leden. Zoals bij elk koor voldoende vrouwen maar te weinig mannen. Dus mannen: van harte welkom op maandagochtend. Natuurlijk zijn ook vrouwen welkom bij het koor.
De seizoenafsluiting begon met een fietstocht. Bij de kleigaten aan de Oude Deventerweg-Bergweg  in Lonneker werd halt gehouden om wat te eten en te drinken.  Om twee uur een kopje koffie met cake in boerderij Stakenboer. Rimon en Gerard van Impuls hielpen er een mooie en gezellige middag van te maken. Zij zetten alles klaar en verzorgden de koffie en de drankjes. Chapeau voor beide heren.
Na een half uurtje naar de Mariakerk om samen een aantal liederen te zingen. Wat een prachtige akoestiek heeft deze kerk. Een aantal koorleden heeft het idee opgevat om in december  een kerstsamenzang te houden voor de wijk in deze kerk. Het zou mooi zijn als dit gaat lukken.
 
In de kerk heeft Albert Wiggers met veel passie en kennis wat vertelt over Jan Schoenaker, die de kruiswegstatie en de gebrandschilderde ramen gemaakt heeft. Het is wel duidelijk dat deze kunstwerken behouden moeten blijven, op welke manier dan ook. Er is al teveel van deze Oldenzaalse kunstenaar verdwenen. 
 
In de boerderij liet Ria Nijhof zien hoe zij iconen schildert. Een groot aantal iconen van haar en van Ria Heidkamp (koorlid) heeft zij tentoon gesteld. Onder de klanken van mooie muziek vertelde zij wat haar ertoe heeft gebracht iconen te gaan schilderen.  Ze liet zien hoe je met eitempera ( eigeel + wijnazijn) vermengd met natuurlijke pigmenten de mooiste  tinten kunt maken.
De derde activiteit werd verzorgd door Wilbert Kallenberg van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. Op een prettige manier leidde hij ons door het park. Vertelde het een en ander over de historie van de boerderij Stakenboer en wees op het bord bij de boerderij met routes, die je kunt lopen.  En Wilbert liet ons genieten van de bloemenpracht in de Vlinderhof.  Hij liet ons ruiken aan het blad van een struik, die naar pindakaas rook. Daarna gezellig wat gedronken en de middag afgesloten met een warm en koud buffet. We hebben genoten van een mooie en bijzondere middag met heerlijk weer.