Sporttitels voor heren 4, Jasper en Florieke

Met de toekenning van de titel Sportploeg 2023 zette FC Berghuizen heren zaterdag 4 zich zaterdagavond tijdens de eerste dag van de Zomerfeesten op een bijzondere manier in de kijker. Dit kampioenselftal elftal gaat namelijk ook nog eens de clubhistorie in als eerste zaterdagteam bij de senioren ooit, dat de kampioensvlag mocht hijsen.
Alle winnaars van de sportverkiezing 2023 bij elkaar op het podium in de tent van de zomerfeesten.
Doelpuntenmachine Jasper Olde Hendrikman werd uitgeroepen tot sportman, Florieke Wiersma, betrouwbare sluitpost van vrouwen 1, werd de sportvrouw van 2023 en de prijs voor stille kracht ging naar Mark Oude Bekke. Aanstormend talent 2023 werd Stan van Leijenhorst. De prijzen werden in een gezellig gevulde feesttent op de parkeerplaats aan de Schapendijk uitgereikt door Wim Olde Kalter en Alex Beld, respectievelijk voorzitter van FC Berghuizen en de man die recent als Alex Wonka het jubileumbiertje biertje Berghuizen Blond presenteerde.
Onderstaand de onderbouwingen en motivaties bij het toekennen van de diverse sporttitels.
 
Heren zaterdag 4
 
Heren zaterdag 4 is de sportploeg 2023 van FC Berghuizen. ‘Voetballen doe je om te winnen en om de onderlinge vriendschap. Dit team is daar een goed voorbeeld van. Op de groene mat, tijdens de wedstrijd, strijdend voor ieder punt en na afloop de gezelligheid in het clubgebouw onder het genot van een pilsje. Dit seizoen kwamen beide aspecten duidelijk naar voren. Er was gezelligheid na afloop van de wedstrijd, maar vooral er werden punten behaald, veel punten. Op zaterdag 21 mei kwam de ultieme beloning, waarmee dit team historie schreef in de geschiedenis van FC Berghuizen. Zij mochten namelijk als eerste zaterdagteam ooit de kampioensvlag hijsen’, luidde de onderbouwing bij deze titel. 
Grote vreugde en uiteraard en biertje toen heren zaterdag4 van FC Berghuizen recent de kampioenstitel in de wacht sleepte.
Jasper Olde Hendrikman
 
‘Als zesjarige is hij begonnen bij de Groenlinkjes. Zijn eerste trainer was Rudie Lubbers. Hij straalde als hij mocht voetballen. Reeds in zijn jongste jeugd was hij sterk aan de bal. Het liefst stond hij voorin. Als hij scoorde was hij extra blij. En hij was vaak blij, want hij scoorde veelvuldig in de diverse jeugdelftallen. Na zijn overgang naar de senioren kwam hij in het eerste elftal. Ook hier werkte zijn doelpuntenmachine voortreffelijk. Inmiddels heeft hij voor het eerste herenteam van FC Berghuizen menig doelpunt gescoord. Wat heet, hij heeft het gepresteerd om meer dan 100 doelpunten voor FC Berghuizen te scoren, waarvoor hij onlangs is gehuldigd.’
 
Florieke Wiersma
 
‘Ze was vier jaar toen ze al wilde voetballen. Met zeven was het zover. Ze is begonnen bij ATC ’65 in Hengelo. Ze vond het geweldig; sneeuw, wind of regen; niets kon haar tegenhouden. Meestal speelde ze als verdediger. Maar in haar hart speelde ze graag op een andere positie. Op haar 16e  wilde ze graag hogerop spelen. Ze kwam naar FC Berghuizen. Ze had al heel snel haar draai gevonden binnen de club. Ze groeide, maakte stappen en kon zich vol passie verder ontwikkelen. Ze zit hier op haar plek! Een vereniging en team waar ze zich thuis voelt en met heel veel plezier, passie en betrokkenheid speelt.
Ze heeft zich de afgelopen jaren dan ook flink in de kijker gespeeld en werd een betrouwbare vaste sluitpost bij vrouwen 1 van FC Berghuizen.’
 
Mark Oude Bekke
 
‘Hij werd op 1 september 1988 lid van FC Berghuizen. Hij doorliep de jeugdafdeling zonder direct op te vallen. Zijn voetbaltalenten waren dan ook niet bijzonder groot.
Toen hij senior werd, werd meteen duidelijk dat zijn capaciteiten vooral op organisatorisch gebied lagen. Zo was hij leider van E3, trainer van E1 en leider/vlagger van het tweede seniorenteam. Ook is hij nog steeds werkzaam als vrijwilliger achter de bar in ons clubgebouw. Zijn talenten kwamen en komen vooral tot uiting bij de organisatie van de bekende Lutterzanddag. Hij is al jarenlang een zeer gewaardeerd en actief lid van onze sponsorcommissie en inmiddels is hij zelf ook een succesvol ondernemer geworden.’
 
Stan van Leijenhorst
 
‘Hij kwam in 2020 bij FC Berghuize. Als speler van de O-19 is het middenveld zijn domein. Hier zet hij menig tegenstander voor schut en laat hij het publiek genieten van zijn geweldige acties. Hij laat nog steeds zien dat hij elk seizoen beter wordt. Het mogen meetrainen met de eerste selectie was hiervan dan ook een logisch gevolg. Sindsdien traint hij op de dinsdagavond bij de eerste selectie om ervaring op te doen en waar mogelijk zijn wedstrijden mee te pakken.’
 
De Zomerfeesten bij FC Berghuizen zetten zich zondag en maandag voort. Voor het programma bekijk een eerder artikel op Hallo Berghuizen.