Search
Search

Tuin en erf Stakenboer voorjaarsklaar

De prachtige tuin en het erf van boerderij en huiskamer van de wijk Stakenboer zijn voorjaarsklaar gemaakt. Daarvoor heeft met een subsidie van de gemeente, eigenaar van tuin en erf, een hoveniersbedrijf uit De Lutte gezorgd.
Stichting Kansrijk Berghuizen is verantwoordelijk voor het onderhoud van het erf en de tuin rond Stakenboer. De boerderij is eigendom van Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV. De welzijnsinstelling Impuls is huurder-exploitant. Jim Berends verzorgt met een enthousiaste ploeg mensen met een lichte beperking periodiek het tuinonderhoud. Afgelopen jaar is vrijwilliger Joop Finke daar ook druk mee geweest. Hij snoeide onder meer de leilindes, hetgeen zeer wordt gewaardeerd. Met een andere subsidie heeft Kansrijk deze week gereedschap aangeschaft voor het tuinonderhoud.
 
Zo gebeurt er achter de schermen heel veel om de zaak netjes te houden. Naar verluidt willen de eigenaar en de beheerder er nog voor zorgen dat het dak schoon wordt gemaakt, evenals de windveren die groen zijn uitgeslagen. Komende zaterdag 16 maart is tijdens het landelijke NLdoet bij Stakenboer weer een werkochtend gepland in uitstekende samenwerking tussen het IVN Oldenzaal-Losser e.o. en Stichting Kansrijk Berghuizen. Dan wordt onder meer gewerkt in het grote hortensiaveld, snoeien en koppen van de struiken zodat deze binnenkort weer een enorme bloemenpracht laten zien.
Een andere werkploeg van IVN’ers en timmerman Henny Lage Venterink hangt volgende week zaterdagmorgen vogelnestkasten op aan bomen op sportpark ’t Venterinck. Dat gebeurt onder andere langs de klootschietbaan. De nestkasten zijn gemaakt in de werkschuur van vogelwerkgroep De Grutto in Saasveld. Bedoeling is korte tijd later nog enkele bosuilenkasten op te hangen in het bos van natuurgebied Hoge Venterink en enkele vleermuiskasten bij de boerderij.

Foto’s: Erik Haafkes.