Zoek
Zoek

Twee maal uitverkochte tent bij De Spanvöggel

Op het moment dat ik dit op vrijdagavond opschrijf genieten in een volle tent op de parkeerplaats aan de Enschedesestraat veel wijkbewoners en genodigden van een avond vol buuts, sketches, zang, dans en entertainment. OCV De Spanvöggel en de familie Olde Weghuis hebben in eendrachtige samenwerking weer een huzarenstukje afgeleverd. 
Twee keer, vrijdag- en zaterdagavond, is de grote neergezette tent op de parkeerplaats uitverkocht. Organisatietalent en creatieve en culturele kwaliteiten strijden hier deze avonden op de rand van de wijk en het industrieterrein om voorrang. Het kan gebeuren en dan gebeurt het ook. Dit jaar allemaal in het voor de gala-avonden gekozen thema: een Reis door de Tijd.
 
Een mooi lied over carnaval bie De Spanvöggel in vroeger jaren, gezongen door Youri. Jazeker: Youri. Met dit nostalgische lied werd de avond geopend. Maar er was veel meer, zo viel af te lezen uit het programma. Genieten konden de galagasten ook van een act, gebracht door de jeugdraad van 11 samen met jeugdmarkies Yvke en haar page King. ‘Night at the Museum’, waaruit eens en te meer blijkt dat carnaval van alle tijden is. De kinderen zagen er fantastisch uit! Hier geldt voor honderd procent dat waardevolle, al heel oude principe: Jong geleerd, oud gedaan!
Ook de vriendelijke vrienden van het illustere Café Haanakker (waar is dat café ook weer?) gingen terug naar 1955, een tijd waarin het nog niet zo normaal was dat ook dames Café Haanakker bezochten. De vrienden van het Span brachten een zeer ludieke act op de planken, namelijk Het Zwanenmeer uit 1877, uitgevoerd door het Supatronovski Ballet. De Raad van 11 ging Kroamschudden in Mariaparochie.
 
Als ik bijna mijn computer sluit, zijn alle acts nog niet geweest. Neem de tijdspanne daarom maar met een korreltje zout. Maar wie dit leest en live bijwoont zal dezelfde conclusie trekken. Nu al of later op de avond, als Gerald en Joffrey hun goudschuimende glas bier tegen elkaar klinken en Cindy en Anja samen heel hard lachen om iemand met een hele rode neus. Oh ja, de conclusie. Het was genieten in ’n Groot’n Branderd, zoals de tent is gaan heten, zowel voor het publiek als de artiesten.
 
Zaterdagavond weer een gala. En zondag, Hallo Berghuizen meldde het al, een hele middag waarop noabers elkaar treffen tijdens juist, het Noabertreffen. Berghuizenaren ga! Jullie zijn allemaal welkom en de entree is gratis.