Search
Search

Vandalen slaan weer toe in het park

Opnieuw hebben vandalen zinloze schade aangericht op het Fun Court in Park Stakenkamp. Roosters die voor de noodzakelijke afwatering aan de rand van het court liggen werden uit de vakken gehaald en kromgebogen.
Vorig jaar werd al brand gesticht op de middenstip van het kunstgras op het Fun Court en blakerde een vierkante meter zwart. Door een brandende lucifer in een vol luciferdoosje te steken en dit vervolgens weg te gooien ontstonden her en der op het kunstgras zwarte brandplekken. Bij de overname van het court van WBO door de gemeente werd nog niet zo lang geleden een compleet nieuwe kunstgrasmat gelegd. Die mat heeft dus nu al flinke schade. De namen van de nog jonge kinderen die de grote brandplek op het Fun Court veroorzaakten zijn bekend bij sowieso één en mogelijk meer wijkbewoners. Maar tot nu toe is geen naam doorgegeven, zodat de schade door de gemeente verhaald zou kunnen worden.
 
Bijna elke ochtend is bij de trap aan de oostzijde van de muziekkoepel een enorme rotzooi te bespeuren. Blikjes, chipszakken en een grote hoeveelheid peuken. Het groepje jongeren dat hier rondhangt is kennelijk te beroerd de vlakbij staande prullenbak te benutten. De tuinploeg van Stakenboer, mensen met een lichte beperking, waren afgelopen week niet te beroerd de troep van de overlastgevers op te ruimen.
 
Vandalisme en overlast hebben de aandacht van de politie en de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente, die vooral ’s avonds regelmatig in het park zijn.