Zoek
Zoek

Vluchtelingen uit Oekraïne in pand Rabobank

De Rabobank stelt gedurende een jaar haar onderkomen in het Vos House aan de Lossersestraat 2 beschikbaar voor de eerste opvang van  vluchtelingen uit Oekraïne. Wat betreft het aantal plekken kan er snel opgeschaald worden naar 150 vluchtelingen.
Het Vos House. 
De locatie nabij onze wijk Zuid-Berghuizen zal fungeren als doorstroomlocatie voor de doorstroom en spreiding van Oekraïense vluchtelingen over opvanglocaties in heel Twente. Momenteel komt een groot aantal vluchtelingen uit Oekraïne ons land binnen. De Rijksoverheid heeft alle gemeenten verzocht om opvang te bieden en de Veiligheidsregio’s gevraagd om dit te coördineren. In Twente is er de behoefte om op korte termijn een 24/7 doorstroomlocatie te realiseren om daarmee de doorstroom en spreiding voor Twente beter te kunnen coördineren.  In het pand van de Rabobank kunnen Oekraïense vluchtelingen 24 tot 48 uur verblijven, voordat zij doorstromen naar één van de reguliere opvanglocaties in Twente.
Woordvoerder Ivo Krake van de gemeente Oldenzaal zegt desgevraagd dat het Vos House begin volgende week operationeel moet zijn. Volgens hem wil dat nog niet zeggen dat dan ook meteen de eerste Oekraïnse vluchtelingen komen. ‘De Veiligheidsregio coördineert. Het zal zo zijn dat wij een telefoontje krijgen als er een bus op komst is, bijvoorbeeld vanaf de grens. Dan wordt hier meteen alles in beweging gezet voor de eerste opvang. Bedoeling is dat vluchtelingen hier een tot twee nachten blijven en dan doorstromen naar een plek waar ze langer blijven.’
Klik op onderstaande link om het volledige persbericht te lezen. 

Foto: Plegt-Vos.