Zoek
Zoek

Voetbalmeiden bezorgen paard Spot een nieuwe box

De voetbalmeiden (en ook enkele jongens) van FC Berghuizen hebben € 1.005,00 opgehaald voor manege De Boerskotten. Dat deden ze door mee te doen aan een sponsorloop op sportpark ’t Venterinck. 
Voetbalster Fenne Schasfoort overhandigde de cheque aan Dinja Olde Scholtenhuis van manege De Boerskotten.
De loop werd gehouden in het kader van 40 jaar meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Berghuizen. De organisatie was in handen van de jubileumcommissie. De manage is gevestigd in de wijk Zuid-Berghuizen en zorgt ervoor dat mensen met een beperking kunnen paardrijden. Voorzitter is sinds enige tijd onze medewijkbewoner Martin Olde Weghuis.
 
Voetbalster Fenne Schasfoort had met haar zus Tess een groot bedrag opgehaald en mocht daarom de cheque overhandigen aan Dinja Olde Scholtenhuis van de manege. Martin Olde Weghuis zegt blij te zijn met de actie van de voetballende meiden. De manege kan nu namelijk een nieuwe box laten bouwen voor het paard Spot.
De sponsorloop was de laatste activiteit in het jubileumjaar. FC Berghuizen kijkt terug op een succesvol voetbaljaar. Verschillende meiden- en vrouwenteams werden namelijk kampioen. Als klap op de vuurpijl kwam het kampioenschap en de daarop volgende promotie van vrouwen 1 naar de Topklasse.
FC Berghuizen is al decennia een toonaangevende club op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. Ruim 200 vrouwelijke leden spelen wekelijks op verschillende niveau’s bij de vereniging.

Foto’s: Wouter Luttikhuis.