Zoek
Zoek

Wandellegioen in Zuid-Berghuizen

Sportpark ’t Venterinck was woensdagavond startpunt voor de tweede etappe van de 57e avondwandelvierdaagse. Zo’n 850 wandelaars klommen omhoog.
Na de start togen volwassenen en kinderen in grote en kleinere groepen in een kleurig lint langs de voetbalvelden omhoog richting het Lossers voetpad. Het hoogteverschil tussen het eerste en laatste veld van FC Berghuizen bedraagt zo’n elf meter. Onder de wandelaars op de Oldenzaalse stuwwal  de familie Stevelink. ´ We doen al zo´n zes jaar in wisselende samenstellingen mee. Vanavond zijn we hier samen met opa en onze drie kinderen. Soms is het een race tegen de klok om met z´n allen op tijd te zijn, maar altijd is het de moeite meer dan waard´.
 
De lange route voerde over fraai gelegen, door groen omzoomde wandelpaden richting LosserHof en via de Hellehondsroute over de Oude Lutterkerkweg en het Duivelshofpad terug naar de Postweg. Over de Harinkweg en Haermansweg kwamen de wandelaars uiteindelijk weer via de Schapendijk de wijk binnen.
 
´Het deelnemersveld breidt zich elk jaar nog uit.  De kunst is om het evenement aantrekkelijk te houden´ aldus bestuurslid Jelger Kooijman. ´Vandaar dat we met zo´n dertig vrijwilligers elk jaar een mooi gevarieerd aanbod aan routes proberen te bedenken´.  De eerste dag start traditiegetrouw in Het Hulsbeek en op de donderdag wordt standaard vanaf Hotel het Landhuis gestart voor een route rond De Tankenberg. ´Voor de tweede variabele dag hebben we dit jaar gekozen voor Zuid-Berghuizen en Boerskotten. Dat gebied leent zich uitstekend voor een mooie wandeling met veel deelnemers´. Vrijdag volgt tot slot de marktpleinroute met de intocht. ´Vanwege werkzaamheden in de Palthetuin wijken we dit jaar uit naar het St. Plechelmusplein’, aldus de organisatoren. De vooruitzichten zijn prima en dat gold woensdagavond in Berghuizen zeker ook voor de sfeer en de beleving.

Tekst: Charon Olde Riekerink. Foto’s: Riet Vos.