Zoeken
Zoeken

Wat een mooie wilgenhut

Nadat Harry Roeloffzen en Eric Klein Leugemors van het IVN met kinderen van basisschool De Leemstee wilgen hadden geknot langs het weiland van de familie Jambor is als vervolg met de leerlingen van groep 7 en groep 8 een wilgenhut gebouwd op het groene schoolplein. 
Twintig leerlingen hebben hiervoor gekozen tijdens de drie creamiddagen de afgelopen drie donderdagen. De IVN’er vroegen hen daar iets over op te schrijven en er een tekening bij te maken. De wilgenhut is nu klaar en nu is het wachten of de takken wortel gaan schieten. Dat vraagt even geduld. Pas in het voorjaar wordt duidelijk of dit gelukt is. 
De familie Jambor kreeg als dank een tekening en een brief met de namen van alle leerlingen.
 
De brief van Berat en Jaden
 
Hallo, wij zijn Berat en Jaden. Wij schrijven dit omdat wij willen vertellen wat wij gedaan hebben deze donderdagen tijdens de creamiddag. Wij waren te gast  bij de familie Jambor. Daar mochten we allemaal takken zagen van de wilgenbomen en we kregen eten en drinken. De familie Jambor heeft ons heel goed verzorgd. Alle takken die we gezaagd hebben moesten we naar school brengen. Daar hebben we een hut gebouwd. Om dat te kunnen doen moesten we eerst gaten in de grond maken. En dit was super leuk om te doen. Wij willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft dit te doen.
 
De brief van Liv en Jaimy
 
Hallo, wij zijn Liv en Jaimy. Twee keer per jaar hebben wij creamiddag. Bij zo’n creamiddag mag je uit een aantal dingen kiezen. Wij hebben gekozen naar buiten gaan en een wilgenhut te bouwen. Eerst moesten we takken zagen met de ladder in de boom in het weiland van de familie Jambor. Daarna moesten we een hut bouwen op het schoolplein en verder zagen in het weiland. Die kinderen moesten de rest van de takken nog naar het schoolplein brengen als laatst ging de helft de hut afmaken en de rest mocht een bedankje schrijven en een stukje voor Hallo Berghuizen. Wij vonden het heerlijk om buiten te zijn. En te werken in de wijde wereld en de open lucht. We moeten Harrie en Eric bedanken. Zonder hen was dit nooit gelukt. En nu maar hopen dat in het voorjaar deze wilgentakken uit gaan lopen en er blaadjes aankomen. Dan krijg je een mooie, groene hut.