Zoek
Zoek

Vuile handen de moeite waard

De bloembakken en border voor Breedwijs aan de Helmichstraat zijn weer gevuld met winterviolen. Een klus waar vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. zich met leerlingen van basisschool De Leemstee voor hebben ingezet.
Met de nieuwe groep 5 leerlingen werden donderdag eerst de begonia’s en lobelia’s van vorig jaar verwijderd.  IVN’ers Harry Roelofzzen en Eric Klein Leugemors vertellen: ‘Twee jongens denken dat zij een stukje border wel om kunnen spitten.  En tot onze grote verrassing beginnen ze het zand uit de border te gooien. Wat blijkt als wij vragen wat ze aan het doen zijn? Dat zij het woord spitten niet kennen. Dat hebben ze dus in elk geval geleerd.
Wij zijn met een twintigtal leerlingen aan de slag gegaan om de winterviolen in de bakken en de border te zetten.  En de bakken te voorzien van verse potgrond. Daarbij blijkt dat je het beste gewoon alles met je handen kunt doen. Die worden dan wel lekker vies. Maar op school is er voldoende zeep en water om ze weer mooi schoon te krijgen. Een jongeman heeft op zich genomen om alle lege potjes te verzamelen, waarin de viooltjes zaten. In totaal zijn dat een kleine 350 potjes, die hij vol trots laat zien.  
Ook dit jaar mag het resultaat er weer zijn. Beheerder Annette Oude Nijhuis van Impuls en Mijke Pleijhuis-Hamers, directeur van De Leemstee, zijn er heel blij mee.  ‘Goed gedaan’, krijgen de leerlingen van hen te horen. Voldaan en met vuile handen gaan ze weer de klas in. Een paar leerlingen met tegenzin,  want buiten werken is heerlijk zeggen ze.