Zoek
Zoek

Zilver en brons voor leden De Toekomst op EK

Maaike Haamberg van KV De Toekomst behaalde met de damesploeg zilver op het EK klootschieten in het Duitse Neuharlingersiel. Laurens Maseland en Sven Olde Keizer, eveneens van De Toekomst, behaalden met de herenploeg brons.
Het EK werd gehouden van 9 tot en met 12 mei. Voor Maaike Haamberg van de club uit Zuid-Berghuizen was dit de derde Europese titelstrijd. Sven Olde Keizer maakte zijn debuut maar Laurens Maseland mag zich inmiddels met vier EK’s een routinier noemen.
De drie geselecteerde spelers hadden welkom gezelschap uit Oldenzaal. De Toekomst was namelijk met een supportersgroep goed vertegenwoordigd in de Duitse kustplaats.
De indrukwekkende vlaggenparade was Hemelvaartsdag. Alle spelers, begeleiders en supporters werden daar verwelkomd. Er liepen heel veel Duitse verenigingen mee. De vrijdag stond in het teken van het onderdeel veld. Maaike Haamberg behaalde daar een 14e plaats. Laurens Maseland werd 13e en Sven Olde Keizer eindigde als 32e. De prestatie van Laurens Maseland kon gerust knap worden genoemd met zijn onderhandse slag. De meeste schutters bedienen zich van de slingerslag, waarmee je doorgaans meer voordeel hebt.
Op zondag stond het zetten op het programma. Op dit onderdeel steken de Duitsers er altijd met kop en schouders bovenuit. Maaike Haamberg werd hier met een persoonlijk record van 40,45 meter 18e bij de dames. Met haar damesteam behaalde ze in deze categorie brons. Sven Olde Keizer werd hier 37e. Zijn verste schot was 53,60 meter.

Foto’s: KV De Toekomst.