Zoek
Zoek

ZomerStart met ontwapenende optredens

De Zomerstart op de muziekkoepel in Park Stakenkamp kenmerkte zich woensdagavond vooral door ontwapenende optredens van veelal jonge mensen, die hun onmiskenbare talenten enthousiast naar voren brachten voor een dankbaar publiek.
Ruim honderd mensen waren ondanks de tropische temperaturen overdag naar de muziekkoepel gekomen. Daar waren door koepelprogrammeur Carla Boerrigter bankjes in een cirkel gezet waar de bezoekers de optredens van dichtbij konden gadeslaan. Vlak voor hun neus traden tot twee keer toe op een groot rood zeil de acrobaten van Jeugdcircus Tubantino op met een show, waar het plezier van afwasemde en waarin samenwerking van het grootste belang bleek om balans en evenwicht in ingewikkelde posities niet te verstoren. Indrukwekkend en vooral aanstekelijk waren ook de optredens van het bandje De Drumsticks met drie vijftienjarige talenten van de Kunstenschool Kaliber, die op gitaar met zang en een voortreffelijke drummer niet schroomden naast een eigen geschreven song werk van The Shadows en The Animals ten gehore te brengen. Ze kregen net als de andere artiesten een ruimhartig applaus. ‘Van die jongens gaan we meer horen’, zei een muziekliefhebber op respectabele leeftijd.
 
Zangeres Renee Schepers, geen onbekende in Berghuizen, opende met haar meeslepende lied ‘Dit is thuis’, over het leven in en de signatuur van de wijk Zuid-Berghuizen. Op voorhand al een nummer waar de mensen voor naar het park kwamen. De jeugdige en eveneens zeer talentvolle zangeres Noëlle Vaanholt sloot rond 21.15 uur af met een aantal mooie, gevoelige nummers. Tussendoor traden de verhalenvertellers van de  Blauwe Kom op, waarbij de vrouwelijk hier ooit geboren helft zich bediende van de Twentse Sproake.
 
Terwijl de volwassenen zich ook deels op dekentjes in het park amuseerden met de voorstelling op de koepelvloer, speelden veel kinderen op het Fun Court en in de natuurlijke speeltuin. In huiskamer van de wijk Stakenboer zorgden beheerder Rimon Yohanna van Impuls en vrijwilliger Gerard ten Voorde voor koffie of thee of een lekker verkoelend drankje. Park Stakenkamp beantwoordde deze zwoele zomeravond volledig aan waar het voor bedoeld is.

Foto’s: Gerald Velthuis en Carla Boerrigter.