Zoek
Zoek

Deens jeugdcircus op sportpark in Berghuizen

Het Deens jeugdcircus Kæphøj treedt in de week van 26 juni meerdere keren op in Oldenzaal. De grote circustent, een keukentent en meerdere tentjes voor het verblijf van de circa 60 kinderen, jongeren en hun begeleiders staan op het sportcomplex van FC Berghuizen.
In 2018 waren de Deense circusartiesten ook al in Oldenzaal. Sindsdien hebben ze uitstekende en over en weer leerzame contacten opgebouwd met het Oldenzaalse Jeugdcircus Tubantino. Elk jaar zet Kæphøj een nieuwe show neer met trapeze, éénwielers, jongleren, koorddansen, goochelen en acrobatiek.

De kinderen zijn tussen de tien en 16 jaar. Na schooltijd oefenen zij. Geoefende artiesten treden op als hun docenten. De Deense kinderen verzorgen voorstellingen voor verschillende zorginstellingen in en om Oldenzaal. Daarnaast presenteren ze in hun eigen circustent bij FC Berghuizen hun wervelende show twee keer aan alle belangstellende inwoners van Oldenzaal.

Deze voorstellingen zijn maandag 26 juni om 18.30 uur en samen met de leden van Tubantino donderdag 29 juni om 19.00 uur. Iedereen is welkom en de entree bestaat uit een vrije gift. Er kunnen maximaal 180 personen in de tent en vol = vol.