Zoek
Zoek

Zuid-Berghuizen op Berenjacht

Met hun kraaloogjes en guitige snoetjes turen ze vanachter het glas naar buiten: knuffelberen. De raamkozijnen in de wijk staan er inmiddels vol mee, want ook Zuid-Berghuizen gaat op berenjacht.
Net als duizenden Nederlanders zetten wijkbewoners nu een beer voor hun raam, zodat kinderen een speurtocht door de buurt kunnen doen als ze een frisse neus gaan halen. Het doel is simpel: zoveel mogelijk beren spotten.
Het spel is gebaseerd op het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Juf Mignon, een Oldenzaalse leerkracht, leest het boek met enthousiasme aan je voor via de volgende link: https://youtu.be/yKoho5kQbSc
Berenjacht ontstond in Australië en Groot-Brittannië om kinderen van de coronacrisis af te leiden en vond daarna ook zijn weg naar Nederland. Binnen een paar dagen hadden verschillende ‘berenjacht’-Facebookgroepen al duizenden leden. Mensen die een knuffel voor het raam hebben gezet, kunnen hun beer op een speciale ‘berenkaart’ aanmelden. Het gevolg: de Nederlandse landkaart kleurt berenbruin. 
Ondanks dat steeds meer mensen meedoen, is het natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen zich aan de richtlijnen van het RIVM blijft houden. Ook op afstand is een knuffel dan snel gevonden.