Zoeken
Zoeken

Man met mes veroorzaakt consternatie in park

Een man met een mes heeft woensdagavond in Park Stakenkamp voor grote consternatie gezorgd. Hij achtervolgde een groep wegrennende jongens en liet onderweg het mes zien aan een moeder, die haar kinderen en hun klasgenootjes op het Fun Court een ijsje had gebracht.
Volgens de vrouw, die met haar gezin in de wijk woont, zijn veel kinderen die in het park speelden geschrokken en in paniek geraakt. Zij zag de groep jongeren al zitten op de muurtjes bij de school. Gaandeweg trok de groep richting hart van het park, toen er ineens tumult uitbrak.
 
‘Kinderen van groep acht, waaronder die van mij, voetbalden op het Fun Court. Dat doen ze heel vaak, het is een geweldig leuke groep. Ik was even het park ingewandeld en besloot de kinderen een ijsje te brengen. Weer onderweg naar huis kwam ik die rennende groep tegen en toen die man met het mes. Ik dacht dat hij ongeveer 15 jaar was, maar later hoorde ik dat hij rond de 20 moet zijn. Er hing een indringende geur rond hem, ik vermoed van alcohol. Hij kreeg oogcontact met mij en toonde het mes, waarop ik niet hard lopend maar wel snelwandelend een zijpad ben ingeslagen.’
 
De vrouw haalde vervolgens de kinderen van het Fun Court en nam ze via het winkelcentrum mee richting voetbalveld, zo ver mogelijk van het park. Onderweg belde ze via 112 de politie. Die trof ze later in de Rembrandtstraat. Op de telefoon van een van de agenten wees ze de verdachte aan. Of de man is aangesproken door de politie weet ze niet. Wel dat hij op later moment weer in het park was.
Haar man, met een potig uiterlijk, besloot de man daarop uit het park te halen en liet deze bij hem thuis zijn excuses aanbieden aan zijn vrouw en kinderen. Vervolgens schakelde hij een oom van de man met het mes in, die zich kennelijk over hem heeft ontfermd. Andere vaders en moeders reageerden woensdagavond laat ontstemd en zochten onder meer contact met wijkkrant Hallo Berghuizen.
 
De moeder in kwestie vindt dat de situatie met de al maanden lastige en dwingend aanwezige groep jongeren in het park volledig uit de hand dreigt te lopen. ‘Wij wonen hier graag, in een fantastische wijk. Maar deze groep bederft het voor velen. Ze hangen altijd rond bij het Fun Court , schelden mensen na en misdragen zich. Zo is er voor onze kinderen geen veilige plek om te spelen. Dit moet echt afgelopen zijn.’
In de wijk wordt geopperd dat vaders zich willen groeperen om de veroorzakers van de onacceptabele overlast aan te pakken of om een buurtsurveillance op te richten. Moeders lieten vanmorgen aan Hallo Berghuizen weten dat zij vandaag (opnieuw) contact gaan zoeken met de wijkagent. Ook bestaat het idee om in hartje park met zoveel mogelijk ouders en wijkbewoners bij elkaar te komen om een stil maar duidelijk protest af te geven tegen deze groep.
 
De politie laat weten met de jeugdagenten, boa’s en de jongerenwerkers van Impuls aandacht te hebben voor het probleem. De namen van de betreffende jongeren zijn bekend en worden vastgelegd in documentatiesystemen. Probleem waar de wetsdienaren mee te maken hebben is dat in het openbare park iedereen mag zitten. ‘Als ze niets doen, kunnen wij ook niets. Maar dit houdt onze aandacht.’ Verder benadrukt de politie dat de man met het mes niet behoort tot de reguliere groep hangjongeren.
 
Klik hieronder om een ingezonden melding van een wijkbewoner te lezen over een incident van vorige week.