Zoeken
Zoeken

Alleen maar mooie kerstbomen

‘Er gaat hier niemand weg zonder kerstboom.’ Henk Olde Scholtenhuis zegt het met overtuiging. En het klopt, want de Nordmann dennen zien er fantastisch uit.
V.l.n.r. Ivo Olde Scholtenhuis, Sandra Oude Veldhuis, Herbert Steenbeeke en Henk Olde Scholtenhuis.
We zijn bij de families Steenbeeke en Olde Scholtenhuis aan de straat naar Losser. In de berm staat een reusachtige Kerstman. Auto’s rijden in vanaf de straat en gaan er aan de zijkant weer uit. Een uitgekiende routing, de kerstbomen staan op eronder gespijkerde plankjes ruim uit elkaar en zodoende overzichtelijk op het terrein.
‘We verkopen er elk jaar zo’n 800’, vertelt Herbert Steenbeeke. ‘Ze komen allemaal uit Duitsland. Mooie kwaliteit.’ Zijn schoonvader Henk Olde Scholtenhuis zoekt ze zelf uit. Meestal gaat zijn vrouw Truus mee. Dit verkoopadres is geliefd bij velen. Want je hoeft zelf alleen de boom uit te zoeken. Er gaat een strak net om en Henks zoon Ivo of Sandra Oude Veldhuis, die graag helpt, leggen de boom bij de klant in de auto.
 
De verkoop begon dit jaar al veertien dagen eerder. Herbert Steenbeeke: ‘Dat heeft alles te maken met Corona en de behoefte bij veel mensen aan gezelligheid.’ Die gezelligheid is zeker te vinden op het grote erf, waar verkoper en klant elkaar tegenkomen. Kerstbomen verkopen is doorgaans een gezellige bezigheid. Henk, Jvo, Herbert, het zijn geboren en getogen Zuid-Berghuizenaren en daarom streek Hallo Berghuizen hier zaterdag ook neer.
 
Ook om een filmpje te maken van de verkoop. Klik op onderstaande link om het te beklijken. Interviews: Felix Nijland. Camera en montage: Theo Krabbe.