Zoek
Zoek

Wijkagent Hannie Jansen gaat met pensioen

Ze was in twee verschillende periodes in totaal vijftien jaar wijkagent in Zuid-Berghuizen. Maandag 7 december is de laatste werkdag van Hannie Jansen en daarna gaat ze genieten van haar pensioen. Onderstaand haar persoonlijk geschreven verhaal.
En… voor de tweede keer ga ik afscheid nemen als wijkagent van Zuid-Berghuizen. Dit keer definitief, ik ga namelijk stoppen met werken bij de politie. Als ‘oude vrouw’ van 60 jaar vind ik het prima om het stokje over te geven aan de prachtige jongere generatie.

In totaal ben ik vijftien jaar wijkagent in Zuid-Berghuizen geweest, dit met een onderbreking van vijf jaar als wijkagent in Dinkelland.

Berghuizenaren blijven toch wel vaak trouw in de wijk wonen. Handig voor de wijkagent om een steeds beter beeld van de wijk te krijgen. En het prachtige Breedwijs, het kloppend hart van de wijk. Ik mocht hier jarenlang mijn spreekuur houden, en hierbij waren de handhavers van de gemeente ook trouw aanwezig. Het liep er niet storm, maar we hebben samen zeker mooie waardevolle dingen kunnen doen.
Een wijk die ook qua aanzicht steeds mooier wordt. Mooie woningen langs de Stakenbeek en de omgeving Bisschop Balderikstraat, en een mooi vooruitzicht voor de omgeving Parallelstraat-Boerskottenlaan.
Ook was er een fijne samenwerking met Stichting Kansrijk Berghuizen, bijna wekelijks had ik contact met een van hen.

De Coronacrisis had zeker invloed op het wijkwerk en politiewerk. Het spreekuur mag al bijna een half jaar niet meer doorgaan en de contacten, zoals huisbezoeken, zijn zeer beperkt.
Wat opviel tijdens de Coronacrisis was de rommel op straat. Op het milieuplein aan de Reigerstraat was het vaak echt een zootje, met name op maandagmiddag.
Ook bij de flats aan de Burgemeester Wallerstraat werd regelmatig veel afval naast de ondergrondse afvalcontainers aangetroffen.
Het afvalprobleem zagen we niet alleen in Zuid-Berghuizen, maar ook wel in heel Oldenzaal.
Maar in Berghuizen zet zich gelukkig een aantal mensen in om hier hard aan te werken. Bijvoorbeeld leden van de Oldenzaalse Hengelsport Vereniging (OHV) houden de Stakenbeek en de oevers schoon en diverse burgers dragen hun steentje bij, door een stukje Berghuizen schoon te houden.
Het meest makkelijk en mooi zou natuurlijk zijn om afval gewoon op de plek te deponeren waar dit hoort.

En natuurlijk gaat het ‘winkeltje’ na mijn vertrek gewoon door. Mijn collega Tom Verdam, thans wijkagent in de binnenstad, wordt de nieuwe wijkagent.
Ik zal hem zoveel mogelijk de ins en outs van de wijk overdragen. Ik ben ervan overtuigd dat U aan hem een goede wijkagent krijgt.
Uiteraard zal hij zichzelf binnenkort aan U voorstellen
Voor mijzelf kijk ik terug op een leerzame, bijzondere en fijne periode. Ik dank U voor het vertrouwen dat U aan mij gesteld heeft.

Om af te sluiten kan ik er niet genoeg op hameren: Bel aub bij een verdachte situatie 0900-8844 OF 112 !!
En bel dan op het moment dat U iets verdachts ziet. U kent zelf de buurt als beste.
Met vriendelijke groet,
 
Hannie Jansen
 
Archieffoto Felix Nijland