Zoek
Zoek

Bandjes op muziekkoepel, een nieuw ontdekplekje

Zondagavond heb ik de volgorde van mijn alfabet veranderd. Het begint in elk geval deze week bij mij niet meer met een A en een B, maar met een P en een J. De P van (The)  Pandareds en de J van (de) Johnny Bernhard Band.
Dat heeft te maken met de inspirerende en blije indruk die beide bands maakten op mij, maar zeker ook op het overige rijkelijk opgekomen kijk- en luisterpubliek zondagmiddag bij de muziekkoepel van Oldenzaal. De nog jonge Pandareds begonnen enkele jaren geleden aan een muzikaal avontuur, waarin ze langzaam maar zeker doorgroeien naar nog meer plezier en beleving van en aan hun eigen muziek. En dat hoor je en ga je de komende jaren nog beter horen, als ze vaster geworteld raken en het aanraken van toetsen, snaren en drums een soort van vertrouwde vanzelfsprekendheid is geworden. Zangeres Fenne Toenink had haar stem zaterdag flink belast op het buitenfestival Kingpop in Vasse. Maar waar ze zelf de waterfles als probaat medicijn hanteerde zag en hoorde het publiek in het prachtige groene park in Berghuizen onder het eiken koepeldak alleen maar een zangeres, die op frisse en leuke wijze mooie nummers zong, met in de setlist een knap gevonden variatie. Als The Pandareds als een (h)echte vriendenclub bij elkaar blijven, wacht nog een mooie toekomst. Ze willen graag spelen op andere podia. Van harte aanbevolen, zie hun website.
Muzikanten die volledig op elkaar ingespeeld zijn, zijn Johnny Bernhard, Willem van Keulen en Edward Olink van de Johnny Bernhard Band uit Enschede. In een uurtje tijd liet dit geroutineerde drietal het publiek genieten van geweldige (country)nummers. Johnny ging een paar keer goed los en de toehoorders werden na een kort staaltje van community singing  getrakteerd op twee gewaardeerde toegiften. Als de hand van Johnny bijna stil ligt op de snaren beroeren zijn vingers zich nog zo, dat de engeltjes boven vrolijk knipperend met hun ogen en zwaaiend met hun vleugels meedoen.
 
De bandjesmiddag was ronduit geslaagd. Volgende keer nog meer stad- en wijkgenoten in een lekker zonnetje met een biertje voor de koepel! Een nieuw ontdekplekje in Oldenzaal.

Tekst: Felix Nijland. Foto’s: Hans Muijderman, Theo Krabbe en Robbie Doelitzsch.