Zoek
Zoek

Patrick uit Barcelona weer op oude nest.

Het is niet gezegd dat hij speciaal voor de jubileumexpositie van FC Berghuizen kwam. Maar Patrick Kortink, oud-speler van het eerste, was er zaterdag wel. Helemaal uit Barcelona, waar hij woont en werkt. Maar de oud-Oldenzaler komt terug naar Twente.
Zowel zaterdag, toen de mannen er waren voor een reünie en de jubileumexpositie als zondag, toen de vrouwen aan de beurt waren, was het volgens voorzitter Wim Olde Kalter van het 75-jarige FC Berghuizen bijzonder gezellig
‘Het was een weerzien van bekenden, ophalen van veel anekdotes en natuurlijk waren heel veel bezoekers geïnteresseerd in de wedstrijdverslagen, andere krantenknipsels, plakboeken en de talrijke foto’s.’  Zaterdag trokken de tentoonstelling en de daaraan gekoppelde reünies volgens de preses ruim 200 bezoekers, die tussen 1972 en 1997 actief waren bij de club. Zondag bij de meiden en vrouwen waren dat er zo’n 50 en die hadden zich ook daadwerkelijk opgegeven. Patrick Kortink had hier nog een klusje. Namelijk ergens in Twente een huis vinden en alle zaken daarvoor regelen. Voor hem was het weerzien met zijn voetbalmaten uit vroegere jaren een mooie onderbreking.

FC Berghuizen maakt zich op voor het derde jubileumweekeinde op zaterdag 8 en zondag 9 oktober en dat zal gaan over de afgelopen 25 jaar, van 1997 tot 2022.