Zoeken
Zoeken

Boeiende gastsprekers op luisteravond De Dree Marken

DE LUTTE/BERGHUIZEN – Met Willem van Heek en Geert Bekkering heeft de activiteitencommissie van De Dree Marken twee boeiende sprekers weten te strikken voor de lezing, die beide mannen op donderdag 29 februari samen verzorgen in dorpshoes Erve Boerrigter. Vanaf 19.30 uur staan beide sprekers borg voor een boeiende en gezellige avond. 
De Haarmühle in Alstätte. De roman ‘De kapel in het veen’ speelt zich hier af. 
Fotoarchief Twente.
Deze activiteit van de historische vereniging stond aanvankelijk gepland voor 12 september 2023. Door omstandigheden kon de lezing die avond helaas niet doorgaan. Maar op donderdag 29 februari gaan de activiteitencommissie én de gastsprekers dus voor een herkansing.
 
Willem van Heek: ‘Meer as ’n gelukkig leav’n’
 
Willem van Heek mag graag vertellen over vroeger en graag in het ‘plat’. Op een barkruk betrekt hij de zaal bij de tijd dat deTwentse textielfabrikeurs begonnen met linnenhandel en geleidelijk fabrieken bouwden. Ook maakt hij duidelijk hoe het boerenland geleidelijk veranderde.
 
Geert Bekkering: ‘De kapel in het veen’
 
Mani Beckmann is de auteur van een historische streekroman, die de titel ‘De kapel in het veen’ meekreeg. Deze roman speelt zich af rond de bekende Haarmühle tussen Alstätte en Haaksbergen. Rond 1670 komt een jongeman met een zigeunerfamilie naar de jaarmarkt (met vogelschieten) in Alstätte. Hij hoort daar dat zijn pleegvader hem als baby heeft gered van een wisse dood. De jongeman gaat uitzoeken wie hem heeft willen ombrengen en waarom. In dit verhaal spelen moord, liefde, smokkelen, de watermolen, de reformatie etc. een rol. Hoewel het verhaal pure fictie is, kloppen de historische feiten allemaal.
 
Waar? Dorpshoes Erve Boerrigter aan de Plechelmusstraat 14 in De Lutte
Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur
De avond zal rond 22.00 uur eindigen en halverwege is er een pauze van circa 30 minuten.
 
Voorinschrijving graag door middel van het contactformulier op de website van DDM. Ook niet-leden van De Dree Marken kunnen deze lezing bezoeken, maar ook dan is voorinschrijving nodig. https://dedreemarken.nl/contactinformatie