Search
Search

Mannengespreksgroep senioren in Stakenboer

Mannen gaan met elkaar in gesprek over het leven van alle dag tijdens de bijeenkomst van de Mannengespreksgroep dinsdag 27 februari van 14.00-16.00 uur in boerderij Stakenboer. 
Een kleiner wordende wereld, gestopt met betaald werk, de kinderen de deur uit, en soms pijnlijk wanneer de partner ziek is of inmiddels overleden. De eerste lichamelijke gebreken openbaren zich en een leesbril is toch wel handig om bij de hand te hebben. Uit onderzoek blijkt dat je best gelukkig kunt zijn in de derde levensfase. Voorwaarde is vaak wel dat je werkt aan je fysieke en mentale gezondheid.
Aan de hand van het werkboek ‘Wie prettig oud wil worden, begint op tijd’ en met behulp van gesprekskaarten worden in deze bijeenkomsten verschillende thema’s verkent, zoals ‘wonen op oudere leeftijd’, toekomstverwachtingen, hoe regel je financiële zaken, gezonde voeding, je sociale netwerk, mobiliteit, veiligheid, breinfitheid en digitale vaardigheid. Bedoeling is op een op een ontspannende manier deelnemers nieuwe inzichten te laten ontvangen, waarbij ze zichzelf een kompas geven bij het proces van ouder worden. Ook is er ruimte voor actualiteit, mannenhumor en praten over bijzaken van het leven.
 
Gespreksleider van de bijeenkomsten is Louis Harmelink. Hij is seniorencoach en ervaren in het begeleiden van groepsactiviteiten voor senioren.
 
Voor informatie en opgave mailen of bellen naar Impuls, tel. 0541 – 57 14 14 of via info@impuls-oldenzaal.nl