Zoek
Zoek

Blije gezichten als de sint komt

Bij FC Berghuizen weten ze na bijna zestig jaar als geen ander hoe ze St. Nicolaas door de drukste weken van het jaar heen moeten loodsen. De Sint is dankbaar voor al die hulpsinterklazen en hulppieten die zich in de mooiste kleding steken in het clubgebouw aan de Schapendijk.
FC Berghuizen schiet Sinterklaas weer te hulp. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de jeugdafdeling.
De voetbalclub uit onze wijk is vergroeid met de St. Nicolaasactie. En omgekeerd. De reserveringen voor een bezoekje van Sint en Piet komen niet alleen uit Oldenzaal, maar uit heel Noordoost-Twente en zelfs uit Hengelo. Wim Olde Kalter van de St. Nicolaasactie constateert wel dat er dit jaar minder gezinnen zijn, die de Sint graag op bezoek willen hebben. Dat komt volgens hem onder andere omdat gezinnen samen vieren, maar ook omdat een groeiend aantal mensen prioriteit geeft aan het vieren van kerst.
 
Daarentegen is dit jaar duidelijk te merken dat steeds meer verenigingen Sinterklaas boeken via FC Berghuizen. En er wordt uit de gigantische, professionele voorraad, steeds meer kleding verhuurd.
 
Tot nu toe, vertelt Wim Olde Kalter, hebben 341 gezinnen geboekt en 63 verenigingen, scholen en bedrijven. Onder dit aantal valt ook de verhuur. Op 5 december moeten nog eens dertien scholen in de regio worden bezocht. De vrijwillige bijdrage is, aldus Wim Olde Kalter, nog steeds een sterk punt. ‘Gezinnen die ruim geven, maken het mogelijk dat we ook bij gezinnen kunnen komen die slechts een geringe bijdrage kunnen geven. Dat zegt ook iets over onze maatschappelijke betrokkenheid.´ Als vanouds is elke crew (sint, 2 pieten en chauffeur) enthousiast. Wim Olde Kalter: ´Het is geweldig om de blije gezichten van de kinderen te zien als de Sint en zijn gevolg binnenkomen.

Foto: Tubantia