Zoek
Zoek

Bloemrijk buurtinitiatief

De Bloemenkamplaan doet z’n naam eer aan. Al enige tijd staan er gekleurde begonia’s voor de ingang van de eerste flat aan de Stakenbeek. Het perkje wordt opgefleurd door vijf ronde bakken, rijk gevuld met bloeiende bloemen in drie kleuren.

André  Rippert (72) blijkt de vriendelijke initiatiefnemer. De gepensioneerde chauffeur woont sinds 2002 in de wijk. Vanuit de Dellenbeekstraat is hij in 2012 verhuisd naar de flatwoning. ‘Ik heb het hier prima naar mijn zin, maar mis mijn tuintje aan de Dellenbeekstraat. Op deze manier is het toch mooi fleurig voor de deur. Vanuit mijn balkon biedt het perkgoed een vrolijk uitzicht.’
Een groot bijkomend voordeel is dat het keurig bijgehouden perkje vrij blijft van hondenpoep. ‘Sinds de begonia’s hier staan, laten hondenbezitters het perkje ongemoeid.’ In plaats van overlast krijg ik nu veel positieve reacties van buurtgenoten.’ Het initiatief heeft zelfs navolging gekregen ter hoogte van de tweede flat. Ook daar staan inmiddels vijf gekleurde bloemenbakken voor de deur. Dhr. Salci, die het netjes houden van het trottoir en de groenstroken eveneens erg belangrijk vindt, heeft André gevraagd samen alle perkjes voor de flats op te vullen met bloembakken. Ze zijn overeengekomen in de nazomer viooltjes te planten. Eventueel andere geïnteresseerde flatbewoners kunnen zich bij André op nr. 83 melden om dit samen te realiseren. Zo zorgt een eenvoudig buurtinitiatief ook nog eens voor sociale samenhang in de wijk.

Tekst en foto’s: Charon Olde Riekerink