Zoek
Zoek

Afbouw podium kansrijk

Er bestaat een goede kans dat het podium annex muziekkoepel in Park Stakenkamp alsnog wordt afgebouwd. Vertegenwoordigers van Kansrijk Berghuizen hebben daarover de afgelopen tijd constructieve gesprekken gevoerd met de gemeente. Het opvragen van offertes is inmiddels begonnen.
De gemeente stelt wel als eis dat vrijwilligers uit buurt en wijk betrokken zijn bij het afbouwproject. Dat zal het probleem niet zijn, aangezien vrijwilligers ook de helpende hand toestaken bij de renovatie van Stakenboer. Inmiddels is timmerman Albert Huttenhuis door Kansrijk betrokken bij het project.  De zes elementen die reeds in het park staan kwamen tot stand tijdens de Nationale metsel- en voegkampioenschappen alweer flink wat jaren geleden.
 
WBO Wonen zou de koepel afbouwen naar een ontwerp van architect John Velthuis, maar zegt dat niet meer te mogen op grond van de nieuwe Woonwet. Desalniettemin hoopt en verwacht Kansrijk Berghuizen wel een financiële bijdrage van WBO, zeker gezien het grote aantal huurders in de directe omgeving van Park Stakenkamp. Enige tijd geleden was Ad Smits in onze wijk om te kijken hoe het podium was geworden. Hij was destijds de docent van de winnende metselleerling. Smits toonde zich onaangenaam verrast dat er sinds de nationale titelstrijd voor scholieren geen enkele vordering is gemaakt. Zeker bezien in het licht van de vele publiciteit, die WBO en indirect de gemeente met de kampioenschappen genereerden. ‘Dit is een domper’, aldus Smits bij zijn bezoek aan Oldenzaal, ‘dit had ik niet verwacht.’
 
Kansrijk Berghuizen zou kunnen functioneren als opdrachtgever van het project, met als een van de peilers een subsidie van de kant van de gemeente. Daarnaast moeten andere financiële bronnen worden aangeboord. De gemeente speelt zelf in  deze een secundaire rol, aangezien het een beleidskeuze is niet te investeren in onroerend goed. En zo wordt het podium wel gezien. Maar middels een subsidie liggen er wellicht mogelijkheden. Daarnaast moeten allerlei zaken worden geregeld voor beheer en onderhoud en niet te vergeten, als het allemaal lukt, een mooie cultuur- en muziekprogrammering. Vanuit de vrijwilligers van het vroegere Kruimeltheater in ’t Barghoes (nu gezondheidscentrum) zijn al stemmen opgegaan  dit mogelijkerwijs in de toekomst op te pakken. We houden de volgers van Hallo Berghuizen op de hoogte!