Zoek
Zoek

Bomen in Stakenbeek 2 tegen de vlakte

Aannemer Timmerhuis begint dinsdag met het kappen van de bomen tussen de Boerskottenlaan en de Helmichstraat. Het gaat om het bosperceel tussen het voormalige industrieterrein, waar de bedrijven Zwartz, Plasticon en Kip waren gevestigd en de Stakenbeek.
Hiervoor is een kapvergunning aangevraagd en verstrekt. De voorbereiding is volgens een woordvoerder van de gemeente volgens de vereiste procedure verlopen. Afgelopen vrijdag is nog een natuurscan geweest. Ook volgens de voorschriften. 
 
Fase 1 van het nieuwe woongebied tussen de spoorlijn en de Stakenbeek is zo goed als afgerond. Daarmee is het tijd voor het volgende gedeelte van dit gebied, Stakenbeek 2. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Groene Loper, de Boerskottenlaan, het spoor en de Stakenbeek. In Stakenbeek 2 is ruimte voor maximaal 160 woningen, bestaande uit vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen, rijenwoningen en appartementen.
 
Het groene stuk grond naast de Stakenbeek krijgt natuurvriendelijke oevers, bomen en wadi’s, net als het gedeelte langs de beek dat al ingericht is. Langs de beek komt een fiets- en wandelverbinding. Hierdoor wordt het mogelijk van de Boerskottenlaan langs de beek naar de Kleibultweg op het bedrijfsterrein Eekte-Hazewinkel te fietsen of te wandelen.