Zoek
Zoek

Burendag: samen aan de slag in het park

Hopelijk heel veel buren en vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. gaan zaterdagochtend 24 september weer aan het werk in Park Stakenkamp. Dat doen ze tijdens de Nationale Burendag. De vrijwilligers gaan onder andere aan het werk in de vlinderhof, die na een slechte en droge zomer een opknapbeurt heel hard nodig heeft. Maar ook elders in het park en mogelijk in en rond de tuin van Stakenboer wordt gewerkt.
Het aantal buren van het park dat een ochtend kwam helpen was de eerste twee jaar van Burendag groter dan in de jaren er na. Hoe dat komt, is niet helemaal duidelijk. ‘In elk geval’, vertelt bestuurslid Koen Zomers van de Stichting Kansrijk Berghuizen, die met zijn bestuurscollega Jan Hofsteenge de organisatie heeft, ‘gaan we voor de komende editie links en rechts van het park meer reclame maken en aandacht vragen voor Burendag. Dat doen we door in de week ervoor 200 flyers in de brievenbussen te doen.’
De werkochtend begint om 9.00 uur en dan kan iedereen, ook andere wijkbewoners,  zich melden in boerderij Stakenboer. Onder het genot van een bak koffie wordt uitleg gegeven. De gemeente en Landschap Overijssel zorgen voor gereedschap en materiaal. Natuurlijk is een pauze ingepland en rond 12.30-13.00 uur wordt de ochtend in de boerderij of op het terras afgesloten met broodjes en soep.
De Buren
 
Dezelfde ochtend houdt welzijnsinstelling Impuls in de boerderij wederom de inloopbijeenkomst De Buren. Van 10.00-13.00 uur kunnen mensen binnenlopen voor een praatje, een kopje koffie, een spelletje of om gewoon de krant te lezen. Om 10.30 uur begint bij goed weer voor wie dat wil  een wandeling over Boerskotten. Aansluitend is er een lunch. Bij De Buren wordt een euro gevraagd voor de koffie, het tweede kopje is gratis. Zie ook de flyer hieronder.