Zoek
Zoek

Onze Maria de Beste Buur van 2022

Maria Schieving, gastvrouw in Stakenboer, is zaterdagmiddag uitgeroepen tot Beste Buur 2022. Ze kreeg een fraaie bokaal uit handen van wethouder Murat Yildirim en andere cadeaus en verdiende bloemen van WBO Wonen en huurdersorganisatie Blij Wonen.
Op de foto wethouder Murat Yildirim, manager wonen Ramona Lubbelinkhof van WBO, voorzitter Jurre van der Geize van Blij Wonen en Beste Buur Maria Schieving te midden van de andere genomineerden. 
Zaterdagmiddag half drie. Fenny Tolhuis van Impuls en haar dochter hebben de deel van Stakenboer mooi  ingericht om een grote groep gasten te ontvangen. Ze krijgen bij de laatste werkzaamheden enige hulp van medewerkers van WBO Wonen, de corporatie die veel huurders heeft in onze wijk Zuid-Berghuizen en natuurlijk een belangrijke rol speelt bij de jaarlijkse uitverkiezing van de Beste Buur. Het is volle bak.
Er zijn vijf genomineerden: Klaus Lemke, Harm Schepers, Henk Bruns en opnieuw de winnaar van 2022 Gerard Koster. En natuurlijk Maria Schieving uit Zuid-Berghuizen. Wat opvalt is dat er veel familieleden en vrienden en kennissen zijn van Maria. En vaste bezoekers van de koffiedrinkochtenden, bingo- en bloemschikavonden, waar Maria de geliefde en onmisbare gastvrouw is. Zouden ze al iets vermoeden? Het is bijzonder dat de uitreiking plaats vindt in huiskamer van de wijk Stakenboer, al vele jaren de tweede huiskamer van Maria Schieving. 
Wethouder Murat Yildirim benadrukt het belangrijke werk van mensen die aandacht schenken aan elkaar. Met de week van de Eenzaamheid op komst is en blijft dat heel belangrijk. Hij zegt dat alle vijf genomineerden hun bijdrage leveren aan onze samenleving. Maar er kan er maar één winnen. En dat wordt, zo blijkt uit het prachtige applaus,  met ieders instemming Maria Schieving. Aangenaam verrast neemt Maria de bokaal in de vorm van een Boeskoolmenneke in ontvangst en nog blijer is ze als de bloemschikvrouw van Zuid-Berghuizen met de bloemen die haar in de armen worden gedrukt.
Een hele grote bos krijgt ze van Hermien Maartens, die met man en Kansrijkadviseur Hennie en de secretaris van Kansrijk de nominatie verzorgde. Het tekent hoe belangrijk de wijk het werk en de inzet van een vrijwilligster als Maria Schieving ervaart.
Thuis draai ik bij het tikken van dit stukje het nummer One Way Wind van The Cats. En denk bij mezelf: Maria is geen One Way Wind. Maria is de stabiele, vrolijke bries, die omkijkt naar haar  medemensen en als het nodig is even een arm om hun schouders legt. Van harte Maria!
Klik hieronder om de nominatie van Maria Schieving te lezen.

Tekst: Felix Nijland. Foto’s: Judith Nijboer.