Zoek
Zoek

Column… Lenn de wijk in met verse eitjes

Daar loopt er weer een over de stoep. Ik zie het de hele dag door. Jongeren op de fiets of te voet, constant de mobiel in de hand en maar kijken. Niet recht vooruit, nee, schuin naar beneden, schier eindeloos in dat schermpje glurend. Ik heb een beetje medelijden met deze pubers en tieners.
Maar soms is er een gunstige uitschieter. Zo eentje die wel een ondernemer in de dop kan worden. Wie? Nou, eind deze week vond ik in de brievenbus een flyer met een aangehechte brief op A4-formaat. Misschien hadden jullie eenzelfde brief. Eitjes van Lenn, stond erboven. En een uitleg van Lenn Velthuis, 13 jaar, wonend aan de Mariastraat. Lenn deelde mee dat hij vanaf vrijdag 3 maart verse eieren van Twenteland Eieren uit Hengevelde gaat bezorgen in onze wijk. Als bijbaantje. Hij komt de eieren aan huis brengen. Lenn: ‘Dat is dus gemakkelijk en zoals gezegd, vers aan huis afgeleverd.’
 
Zijn uitleg is kristalhelder. Dinsdagmiddag of –avond komt Lenn langs om te informeren of er belangstelling is voor deze ‘eieren-aan-huis-service.’ Vast wel denk ik, wat een knalgoed idee! Ik heb Lenn meteen een appje met een welgemeende felicitatie gestuurd omdat hij of misschien met zijn moeder samen dit bedacht heeft. En nog wel verse eieren, tegen een schappelijk prijsje. Voor tien grote eieren betaal je 2,70 euro. En als je een week geen eieren wilt, is dat prima, maar: wil je een keer extra eieren, bijvoorbeeld met Pasen, dan kan dat natuurlijk ook, meldt de zakenman van de toekomst. Ik heb Lenn beloofd al vast een beetje reclame te maken voor zijn bedrijfje in Zuid-Berghuizen.
 
Je hoeft overigens bij de bezorging niet eens thuis te zijn. Lenn zal de eitjes dan wel ergens veilig neerzetten. Betalen kan achteraf via een betaalverzoek. Lenn Velthuis krijgt zijn eieren van Twenteland Eieren in Hengevelde, al honderd jaar leverancier voor supermarkten, horeca en particulier. 
Je kunt Lenn voor een wekelijkse bestelling een strookje meegeven met je wensen (zie onderaan de brief) maar hem ook een berichtje sturen: Lenn Velthuis 06 – 10 36 03 58.
 
Lenn komt zich even voorstellen om in één adem zijn dagverse scharreleieren aan te prijzen. Jullie zijn er vast blij mee. Ik zeker! Niet omdat ik lekkere eitjes bij de voordeur krijg aangereikt, maar ook omdat Lenn met een stapel eierdozen in zijn hand vast geen tijd heeft op zijn mobieltje te kijken. Lenn heeft een Facebookpagina. Die heet: Eitjes van Lenn.
 
Wil je weten waar de eieren vandaan komen? Klik dan op onderstaande link.
 
https://www.twentelandeieren.nl/