Zoek
Zoek

Hortensia’s koppen tijdens NLdoet!

Kansrijk Berghuizen en het IVN Oldenzaal-Losser e.o. houden zaterdag 11 maart in Park Stakenkamp een natuurwerkochtend. Deze vindt plaats in het kader van NLdoet! 2023. Het IVN heeft onderdak in boerderij Stakenboer en zet zich in voor het park, waar onder andere een vlinderhof is aangelegd.
Het gaat dit jaar om een korte werkochtend. Het werk spitst zich toe op het koppen van de hortensia’s aan de straatkant van Stakenboer en wat kleinere werkzaamheden in de vlinderhof. De gemeente heeft het park er immers keurig bij liggen. De IVN’ers komen om 9.00 uur en dan wachten koffie en een uitleg in de boerderij. Naar verwachting wordt rond 11.00 uur afgesloten met koffie en een broodje. Daar zorgen traditiegetrouw Jan en Annemarie Hofsteenge voor. Ook voor gereedschap wordt gezorgd. IVN’er Toon Brummelhuis neemt de materiaalwagen van het Overijssels Landschap mee. Als buurtbewoners een handje willen helpen: neem werkhandschoenen mee en zorg voor stevig schoeisel. Over een paar maandjes zal het hortensiaveld tengevolge van de werkzaamheden weer een grote bloemenzee zijn.
 
Activiteit: NLdoet!
Locatie: Park Stakenkamp in Zuid-Berghuizen.
Wanneer: Zaterdag 11 maart van 9.00 tot 11.00 uur.
 
Meer informatie over NLdoet! Klik hieronder.
 
https://www.nldoet.nl/?gclid=CjwKCAiAmJGgBhAZEiwA1JZolsCyGNkJ59ksj24sF8LA6CZ1Jf_ukoYyMe8DepUAH-7VjMy7xWyz0RoCSksQAvD_BwE