Zoek
Zoek

Dagboek in Coronatijd

Gerald en Edith uit onze wijk zijn de ouders van drie schoolgaande kinderen, Lian (12), Silke (12) en Tijl (8). Hoe ziet een dag er uit in Coronatijd? Het verslag van een dag.
Een half uur later dan gebruikelijk is het tijd om de dag te beginnen. Tijl is altijd vroeg. Hij gebruikt het eerste half uur om tv te kijken. Nadat de meisjes ook beneden zijn, wordt er eerst ontbeten. 
Dan is het tijd voor het schoolwerk. Ze hebben alle drie taakjes van school meegekregen om aan te werken. Af en toe is het lastig; het gebruik van de telefoon is interessanter…
Op door de juf vastgestelde tijden mogen ze op school inbellen om met klasgenoten te chatten. Dit gaat via Google Hangouts, waarin alle klasgenoten en de juffen met elkaar kunnen spreken. Top geregeld, zo blijf je nog op de hoogte van alles en iedereen.
Vandaag geluk; ze mogen mee naar een klant. Deze klant heeft een vakantiepark en dit staat nu nog leeg; komend weekend zou het kampeerseizoen moeten beginnen.
Met z’n drieën mogen ze het grote opblaaskussen en de speeltuinen gebruiken, op het strand spelen, voetballen etc. Dan nog even de animatieruimte bekijken; hierin allemaal schilderijen van bekende meesters. 
Van de eigenaar krijgen ze tekst en uitleg over deze ruimte, maar ook over de natuur op en rond het park. We hadden gehoopt nog een ijsvogel te zien, maar helaas. Het is vreemd om een vakantiepark te zien zonder gasten.
Na snel even een boterham te hebben gegeten is het weer tijd om aan het huiswerk te gaan. Gerald is meer thuis bij de kinderen, oppassen door opa en oma’s is in deze tijd minder verstandig. Dus  af en toe naar het werk, voor de rest thuis werken.
Als het huiswerk klaar is weer naar buiten. Geweldig mooi weer. Wat een geluk dat we een tuin hebben; de trampoline maakt overuren. Nog een geluk; ze zijn met z’n drieën, dus altijd wat te spelen. Na het avondeten nog even de tuin in, om vervolgens nog even tv te kijken (dat is tegenwoordig meer Netflix en YouTube…).
Dan is het, later dan normaal, bedtijd. Van verveling dus nog geen sprake. Maar het liefst allemaal weer zo snel mogelijk naar school!
Voor de dames is dit het laatste jaar op De Leemstee. Ze mochten rollen aangeven die ze het liefst zouden spelen tijdens de eindmusical. Maar gaat deze wel door? Gaan we nog wel op schoolkamp? Deze vragen kunnen we als ouders ook niet beantwoorden. Voor nu: blijf vooral gezond!